Gikder’den Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Teşekkür

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER), Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kentin merkezi camisi Kemaliye Camisine yaptırılan şadırvanlar için teşekkür etti.

Gikder’den Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Teşekkür
Dernek Başkanı Selim Nas, ecdadın bıraktığı vakıf eserlerinin geçmişle gelecek arasında büyük bir köprü görevi gördüğünü belirterek, bu eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının büyük bir sorumluluk olması yanında mukaddes bir görev olduğunu söyledi.

Vakıf eserlerinin korunmasında günümüzde en büyük görevin Vakıflar Genel Müdürlüğüne düştüğünü kaydeden Nas, Vakıflar Haftasının kutlandığı bu günlerde Gümüşhane’de bulunan ve mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait olan Kemaliye Camii pasajı, şadırvanları ve tuvaletlerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yenilenmesinin şehir adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Dernek olarak yapılan olumsuzlukları sırası geldiğinde eleştirmenin yanında, yapılan güzel icraatlara da teşekkür etmesini bildiklerini belirten Nas, “Bu bağlamda yıllarca adeta bir mezbelelilik durumda bulunan ve şehrimize hiç yakışmayan Kemaliye pasajı, şadırvanları ve tuvaletleri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yenilerek modern bir hale getirilmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kemaliye Pasajı, tuvaletlerin ve şadırvanların modern hale getirilmesinden dolayı başta Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’a ve Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür ederiz.” dedi.

Nas, ayrıca Ahmed Ziyaüddin Gümüşhanevi hazretlerinin tek canlı hatırası olan Emirler Camisinin de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon edilerek hizmete açılmasını “tarihe yapılmış büyük bir katkı” olarak nitelendirerek, şunları söyledi: “Şehrimize kim katkı yapıyorsa bu ister kamu olsun ister özel sektör olsun her zaman minnettar olacağız. Kim de bu şehre karşı bir ayrımcılık yapıyorsa, bu şehre karşı sorumluluk makamında bulunanların sorumluluklarını yerine getirmiyorsa, bu aziz milletin hak ve hukukunu zedelerse GİKDER olarak sonuna kadar mücadelemiz devam edecektir.”
Kaynak: İHA