Pakistanlı Satın Alma Heyetinden KTO’ya Ziyaret

Konya Ticaret Odası’nın (KTO) Temmuz ayında gerçekleştirdiği B2B traktör organizasyonunda Konyalı firmalarla ikili iş görüşmelerine katılan Pakistanlı traktör üreticilerinden oluşan 12 kişilik satın alma heyeti, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk’ü ziyaret etti.

Pakistanlı Satın Alma Heyetinden KTO’ya Ziyaret
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Türk ve Pakistan halkları kardeşlik duyguları içerisinde birbirlerine sevgi duymaktadır. Kurtuluş savaşında Pakistanlı kardeşlerimizin yardımlarını unutamayız. Pakistan’da Muhammet İkbal ne kadar seviliyorsa Türkiye’de de aynı derece seviliyor. Geçmişte birbirinin acısını bu kadar yakından hisseden İslam coğrafyası bizlerin kurmadığı bir dünya düzeni içerisinde sıkıntı yaşamaya devam ediyor. Artık birlik olarak kendimizin belirleyeceği yeni bir dünya düzenini kurmak zorundayız. Bunun yolu da dostluğumuzu ticari ilişkilerimizde de göstermekten geçmektedir. Bu açıdan Müslüman tüccarlara daha fala görev düşmektedir. Türkiye bölgesinde üstlendiği liderlik misyonuyla dost ülkelerle ilişkilerini artırmak için her türlü gayreti göstermektedir. Bu açıdan Konya olarak Pakistan ticaret heyetini Konya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Pakistan heyetine başkanlık eden işadamı Sheikh Abdelmajed ise “Pakistan’ın yaşadığı deprem felaketinde her zaman yanımızda olan Türkiye dostluğunu bir kez daha göstermiştir. Bugün Türkiye’yi İslam ülkeleri içinde lider olarak görmekteyiz. Türkiye’nin dünya üzerindeki gücü bizleri de umutlandırmaktadır. Bu açıdan Türkiye ile her türlü işbirliği içerisinde olmaktan yanayız. Konya ve Konyalı firmaları katıldığımız organizasyonda yakından tanıdık. Konya sanayisinin büyüklüğü ticaretimiz için fayda sağlayacaktır. Burada Konyalı firmalarla gerçekleştireceğimiz görüşmelerle Konya ile ticaretimizin artacağına inanıyoruz. İkili iş görüşmeleri ile karşılıklı işbirliği ortamını sağlayan Konya Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konya Ticaret Odası’ndaki görüşmenin ardından Pakistan satın alma heyeti Konyalı traktör yedek parçası üreten firmaları ziyaret etti .
Kaynak: İHA