Gaziemir Belediyesi Bütçesi Kabul Edildi

Gaziemir Belediyesi’nin 2012 yılı 21.'inci toplantısının üçüncü birleşiminde, 2013 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi görüşüldü.

Gaziemir Belediyesi Bütçesi Kabul Edildi
Strateji Geliştirme Müdür Vekili İrfan Yapar, belediyenin 2010-2014 yılını kapsayan Stratejik Planı’nın dördüncü uygulama dilimi hakkında bir sunum eşliğinde meclise bilgi verdi. Yapar, 2013 yılı performans programında, 8 hizmet alanı başlığı altında 15 stratejik amaç ve 39 stratejik hedef belirlendiğini söyledi.

2013 yılında 117 performans hedefine bağlı 145 faaliyet ve proje oluşturulduğunu vurgulayan Yapar, bu faaliyet ve projelere karşılık 51 milyon 660 bin lira kaynak ihtiyacı belirlendiğini belirtti.

Bütçenin ‘dengeli ve gerçekçi’ olmadığı ve yatırım içermediği yönündeki eleştirilere cevap veren Gaziemir Belediye Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş da, "İnşaatı başlayacak yeni belediye hizmet binamızın maliyeti, bütçenin yüzde 20’sidir. Böyle bir cesareti gösteren Başkanımızı kutluyoruz” dedi.

Sunumun ardından yapılan görüşmelerden sonra, 2013 yılının gelir-gider bütçesinin oylaması gerçekleştirildi.

Gelirin 70 milyon 590 bin lira, giderin 78 milyon 570 bin lira olarak belirlendiği bütçe, AK Parti Grubu’nun karşı oyu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Kerem Fahri Baykalmış ve Meclis Üyesi Melih Göktanır, bütçenin ‘dengeli ve gerçekçi’ olmadığı, yatırıma yeteri kadar pay ayrılmadığı, 2009 yılından bu yana performans programlarına konan birçok projenin, 2013 yılına kaydırıldığı yönünde eleştirilerde bulundu. Baykalmış ve Göktanır, üç yıldır bütçenin gerçekleşme oranının düşük olduğunu da sözlerine ekledi.

Getirilen eleştirilerle ilgili söz alan Gaziemir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş, inşaatına başlanacak yeni belediye hizmet binasının maliyetinin 2013 yılı bütçesinin yüzde 20’si olduğunu kaydetti: "30 yıldır vaat edilemeyen ama yapılamayan hizmet binası için böyle bir bütçe ayıran ve bu cesareti gösteren Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Şenol’u kutluyoruz. Bayramdan sonra binanın inşaatına başlanıyor. 2012 yılında hedeflenen 37 projeden 19’u gerçekleşti, 15’i çeşitli engellemeler yüzünden ertelendi. Önümüzdeki yıl ise, 39 proje hedefi vardır." Belediyenin 78 milyon lira olarak kabul edilen 2013 yılı bütçesine yönelik eleştirileri yanıtlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, "Projesiz bütçe hazırlarsınız, bütçeniz denk olur. Bizim bütçemiz, ilçeyi çok daha ileri taşımayı amaçlayan, hedefleri ve vizyonu olan güzel bir bütçe” diye konuştu.

Başkan Şenol, bütçenin İzmir ve Ege'de bile olmayan prestijli projelerin hayata geçmesi için kullanılacağı sözü verdi ve şunları söyledi: "Projesiz bütçe hazırlarsınız, bütçeniz denk olur. Bizim bütçemiz, ilçeyi çok daha ileri taşımayı amaçlayan, hedefleri ve vizyonu olan güzel bir bütçe oldu” şeklinde konuştu.

Seçim öncesi verdiği sözlerin yüzde 80’ini bugüne kadar gerçekleştirdiğini, çok önem verdiği bazı projelerin önüne çeşitli engeller çıkarıldığını savunan Başkan Şenol, şöyle devam etti: “Seçim beyannamesinde söylemediğimiz birçok hizmet ve projeyi de hayata geçirdik. Ancak, iki önemli projeyi yapamadık. Sarnıç’ta karavan turizmi ve gençler için yaz kampları düzenleyeceğimiz kent ormanı projemiz ile Şahin Tepesi diye adlandırılan 650 dönümlük İzmir’in en büyük rekreasyon alanı projemize 3 yıldır başlayamadık. Bu yerleri bize tahsis edin diyoruz, kabul edilmiyor. Parasını verelim, kiralayın diyoruz. Ona da yanaşmıyorlar. Sanki bu projeleri ben kendime yapacağım. Oysa bu projeler değil İzmir, Ege’de bile olmayan prestij projeler olacak.”
Kaynak: İHA