Ak Parti Çorum Milletvekili Bağcı Açıklaması

AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, ''Çeltikte kullanılan tohumdan başlamak üzere gerek ekim süreci, gerekse hasat ve kurutma işlemlerinde varsa hataların tespiti amacıyla teknik bir heyet bölgede araştırma yapacak'' dedi.

Bağcı, Dodurga ilçesinde Sulama Birliği Kooperatifi Başkanı Muhsin Sayar, Ziraat Odası Başkanı Ahmet İpçi, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uysal ve çok sayıda üretici ile bir araya geldi.

Üreticinin sorunlarını dinleyen Bağcı, üreticilerin, bu yıl 45-50 aralığında bir randıman olduğunu, TMO'nun ise 50 randımanın altında alım yapmaması karşısında zor durumda olduklarını belirtmeleri üzerine durumla ilgilendiklerini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e durumu ilettiklerini belirten Bağcı, şunları kaydetti:

''Çeltikte kullanılan tohumdan başlamak üzere gerek ekim süreci, gerekse hasat ve kurutma işlemlerinde varsa hataların tespiti amacıyla teknik bir heyet bölgede araştırma yapacak. Ayrıca üreticilerin anlattıklarından hasatta gecikmeler yaşandığı anlaşılmaktadır. Bu gecikmeler nedeniyle de ürün kaybı ve randıman düşüklüğü olabilmektedir. Buna yönelik tedbirler alınacaktır. Üreticilerimizin sorunlarına karşı duyarlıyız.''

Muhabir: Ferhat Barulay

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA