Manisa Valisi Daşöz, Yabancı Delegasyona Yemek Verdi

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, 8. Dünya Kadınlar Bocce Şampiyonası'na katılan 20 ülkenin delegasyonuna yemek verdi.

Atatürk Spor Kompleksi'nde düzenlenen yemeğe, Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste, teknik kurul başkanı Henri Escallier, organizasyon kurulu başkanı Mohamed Yacine Kafi, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Bocce Federasyonu İl Temsilcisi Fevzi Demir ile İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Doğru, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran katıldı.

Yemekte konuşan Vali Daşöz, Manisa'nın ilk defa bocce sporundaki bir organizasyona ev sahipliği yaptığını, buna karşın birçok yerden tebrik ve teşekkür aldıklarını belirterek, ''Dünya Şampiyonası'nın ardından Manisa'da bocce sporunun daha çok sevilerek yaygınlaşacağına inanıyorum'' dedi.

Türkiye genelinde en çok ihracat yapan iller arasında Manisa'nın 7. sırada yer aldığını vurgulayan Vali Daşöz, kentte çok sayıda sanayi kuruluşu, 30'un üzerinde yabancı sermayeli iş yeri bulunduğuna dikkati çekti.

Manisa'nın ev sahipliğine teşekkür eden Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste ise şunları kaydetti:

''İlk kez Türkiye'de yapılan organizasyona Manisa olarak ev sahipliği yapıyorsunuz. Şampiyonaya ev sahipliği yaparak Manisa'nın adını bocce sporu tarihine yazdırdınız. Bu önemli organizasyon bocce sporunun Türkiye'de yaygınlaşmasına katkı sağlayacaktır. Şu anda devam eden şampiyonada Türkiye 2 madalya almaya hak kazandı. Ayrıca, 'Basamak' dalındaki başarınız sayesinde, Kolombiya'nın Kali kentinde yapılacak şampiyonaya katılmaya hak kazanmış oldunuz. Buraya katılan ülke temsilcileri adına misafirperverliğinize teşekkür ediyorum.''

Konuşmaların ardından Manisa Valisi Daşöz, ülke temsilcilerine çeşitli hediyeler verdi. Uluslararası Bocce Federasyonu Başkanı Christian Lacoste ise Daşöz'e, plaket ve Federasyon Onur Madalyası takdim etti.

Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy / Buğra Ersavaş

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA