Başkan Saraoğlu, Eskigediz'i Ziyaret Etti

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu Eskigediz Belediyesini ziyaret etti.

Başkan Saraoğlu, Eskigediz'i Ziyaret Etti
Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop ile görüşerek, belediye çalışmaları hakkında bilgi alışverişi yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Eskigediz-Kütahya yol kavşağında yapılan düzenleme çalışmalarının Eskigediz'e artı etkisi vereceğini söyledi.

Çocukluğunun geçtiği Eskigediz'e hayranlığının hiç tükenmeyeceğini ifade eden Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, beldenin girişinden itibaren görülen yoğun çalışmalar ve Eskigediz'in tarihi güzelliklerinin korunması için gösterilen çabaları için Başkan Feridun Altıntop'a teşekkür etti.

Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop da, Başkan Saraoğlu'nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Başkan Feridun Altıntop, "Eskigediz ile Gediz birbirine kenetlenmiş iki kenttir. İki şehir arasında Unutulmaz bağlantılar bulunuyor. Bunda tarihin büyük önemi vardır. Başkan Saraoğlu'na Eskigediz'e gösterdiği ilgi için teşekkür ederim" dedi.

Başkan Altıntop günün anısına Başkan Saraoğlu'na çini plaket armağan etti.

Belde içerisinde dolaştıkları sırada yapılan çalışmaları dikkatle gözlemleyen Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, göz dolduran yatırımlarından dolayı Eskigediz Belediye Başkanı Feridun Altıntop'a teşekkür ederek, "İlçemiz Beldeleri arasında nüfus yoğunluğu olarak en büyük belde olan Eskigediz, gerçekleştirilen yatırımlar ile adeta bir kent havasını almıştır. Tarihi dokunun korunduğu mahalle ve sokaklar, restorasyon çalışmaları ile aslına uygun olarak modernize yapılan evler Eskigediz'i yaşayan tarih kenti yapmıştır.

Ayrıca Eskigediz-Kütahya yol kavşağından itibaren başlayan yol çalışmaları beldenin ulaşılabilirliği bakımından büyük önem arz etmektedir. Yol Eskigediz'i daha da canlandıracak, turizm ve ticaret alanında katkı sağlayacaktır" dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, yapılan görüşmenin ardından Gediz'in Kültür Yayınları kapsamında hazırlanan Gediz Ansiklopedisi'ni Başkan Feridun Altıntop'a armağan ederek beldeden ayrıldı .
Kaynak: İHA