Mondial Group’un Rusya’da Hedefi 50 Mağaza

Rusya piyasasında 16 yıldır kürk ve deri ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Mondial Group Moskova'da açtığı mağazanın birinci yılını kutladı.

Mondial Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acarlıoğlu Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada grubun bir yıl içinde 3 mağaza daha açtığını, Rusya'da toplam 16 mağazaya ulaştıklarını ifade etti.

Acarlıoğlu, 2015 hedeflerinin ise Rusya pazarında 50 mağazaya ulaşmak olduğunu söyledi.

Rusya'nın gelir düzeyi en yüksek olan kentlerinde mağazalar açan Mondial Group Moskova'da açtığı mağazanın birinci yılını kutladı. Şirket bir sene içinde oluşan sadık müşterine yönelik etkinlik düzenledi.

Program kapsamında müşterilere Türk geleneksel mutfağından ikramlar sunan şirket, gelenlere ürünlerinde özel indirimler de yaptı. Ayrıca Mondial daha önce hiç sergilenmemiş olan yeni koleksiyonu da müşterilerine açtı. Özel kurulan sahnede müşterilere yarışma ile hediyeler dağıtan şirketin yeni sezon kürk defilesi ise büyük ilgi ile karşılandı. Modial'in hem Türkiye'de hem Rusya'da bir marka olduğunu belirten Acarlıoğlu, Moskova'daki mağazanın çok güzel bir sezon geçirdiğini belirtti.

"Rusya'da toplam 16 mağazaya sahibiz. Bu mağazalar Rusya'nın gelir düzeyi en yüksek olan kentlerinde açıldı. Moskova’da kısa sürede beş mağazaya ulaşmamız gerekiyor. Bunun çalışmaları yapılıyor. Şu anda Moskova'nın AVM'lerinde bize yetecek kadar metrajda mekanlar arıyoruz ve bunların görüşmelerini yapıyoruz." diye konuştu.

MOSKOVA’DA HEDEF 5 MAĞAZA
2015 yılına 50 mağaza hedefi koyduklarını belirten Acarlıoğlu, "Ancak bu hedefe ulaşmak için bulunduğumuz ülkenin insanlarına alım gücüne dikkat ederek adımlarımızı atıyoruz. GSMH'ya bakarak hedeflerimizi değiştirebiliyoruz. Şu anda baktığımız zaman 50 mağazayı yakalayabilir miyiz? Bizim her yerde en az 1000 metrekarelik mağazacılık anlayışımız var. Bundan sonra küçük metrajda mağazalar açma yoluna giderek belki bu sayıya ulaşabiliriz." ifadelerini kullandı. Moskova'da şu anda bir mağazaya sahip olduklarını hatırlatan Türk girişimci "Biz bunu Moskova'da kısa sürede beşe çıkarmak istiyoruz. Çünkü Mondial markasını Rusların ciddi bir bölümü biliyor. Bütün bölgelerde varız. Lokal reklamlarda olsun, ulusal reklamlarda olsun birçok yerde kendimizi tanıtıyoruz. Bu yüzden bir kaç noktada bize yakışır mağazaları kısa sürede tamamlamış olmamız gerekiyor." dedi.

RUSYA’DA BAŞARILI OLMAK İÇİN UZUN VADELİ YATIRIM PLANLANMALI
Rusya'da ekonominin orta seviyede seyrettiğini gözlemlediklerini belirten Acarlıoğlu, "Vatandaşların cebindeki paraların çok artmadığını görüyoruz, ona göre de hareket ediyoruz. Şu anda ticaretimizin aşağı yukarı yüzde 35'ini Rusya ile gerçekleştiriyoruz. Tumen, Perm, Krasnoyarsk bölgelerinde biraz daha iyiyiz." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne dahil olmasının iş dünyası açısından artı olduğuna vurgu yapan Acarlıoğlu, Mondial'in Rusya'daki başarısının bu ülkeyi tanımaktan geçtiğini belirtti.

Acarlıoğlu, “Başarılı olmak istiyorsanız bu ülkenin insanını, bu ülkede ticaretin yapısını ve realitesini tanımanız gerekiyor. Biz bunları yaparak tam uyum sağladık ve bu ülkedeki yatırımlarımızı artırmaya başladık. Biz Rusya'da hakikaten kalıcı olmak istiyoruz. Mondial’in şu andaki programı bu. Başka ülkelerde de varız, ama Rusya'yı hedeflerimiz arasında birinci ülke olarak görüyoruz.” dedi.

Türk yatırımcılarına da hedeflerini büyük tutmalarını tavsiye eden Acarlıoğlu, "Rusya pazarı geniş hacimli pazar. Her sektör ile ilgili Türk yatırımcılar ama buraya emanet diye gelmemeliler. Çok kararlı şekilde gelmeliler. Çok iyi bilmeli ve çok iyi araştırmalılar. İş adamlarımız buraya geldikleri zaman sistemleri, düzenleri, koleksiyonları yani bütün güzellikleri ile gelmeli ve bu şekilde işine başlamalı." değerlendirmesinde bulundu.

RUSYA’DA TÜRK MARKASININ İMAJI ARTIK DAHA OLUMLU
Rusya'da Türk markası denince olumlu algının oluştuğunu ifade eden Türk işadamı, "Deri ve kürk ile ilgili Türk markasının orta ve üst sınıf ürünler satıyoruz, bu ürünleri Avrupa'da aynı seviyede kalite ve fiyatta üretim bulma imkanınız yoktur. Türk markası derken Rusya'da bazı ürünler kendisini çok iyi tanıtmış. Ama bazı markalar da geride kalmış." dedi.

Bir dönem Türkiye’den gelen ürünlerin kötü imaj bıraktığını da hatırlatan Türk girişimci, “Şu an Türk mallarına yönelik imaj olumlu. Mondial deri ve kürk ise bu anlamda Rusya'da köklü bir yolculuğa çıkmıştır. Bu ülkede Türkiye'yi iyi temsil etmek üzere bir yolculuğa çıkmıştır. Çok iyi ürünler sergiliyoruz. Çok iyi insan kaynağımız var. Çalışanlarımız, seçilmiş, eğitilmiş, her şeyi ile ürün bilgisi, dil ve küresel bilgiler. Bu eğitime de hep devam ediyoruz. Eminim bu marka zamanlar daha güzel konumlara yükselecek. Hedefimiz küresel bir marka haline gelmek." şeklinde konuştu .