Elbistan'da Ahilik Haftası Kutlamaları

Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında meslek odaları ziyaret edildi.

Elbistan'da Ahilik Haftası Kutlamaları
Ziyarette, okula yeni kayıt yaptıran en yeni çırak Emre Bakmaz, 40 yıllık marangoz ustası olan Elbistan Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Kurtdede’nin elini öptükten Sonra çiçek verip, haftasını kutladı. Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Cehiz ile Müdür Yardımcıları Mehmet Kul ve Feramuz Buğday, Ahilik Haftası nedeniyle ziyaretlerde bulundular.

Öğrencilerin de yer aldığı ziyaretlerde ilk olarak, Elbistan Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Kurtdede ziyaret edildi.

Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi’ne yeni kayıt yaptıran ve en yeni çırak olan Emre Bakmaz, 40 yıllık marangoz ustası Halil İbrahim Kurtdede’nin önce elini öptü, Sonrada yanında getirdiği çiçeği takdim ederek ustasının Ahilik Haftası’nı kutladı.

Ziyaret hakkında açıklama yapan Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Cehiz, Ahi Evran geleneğini yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Mesleki Eğitim Haftası kutlamaları çerçevesinde sanayideki meslek odalarımızı ziyaret ediyoruz. Okulumuza en Son kayıt olan, meslekteki en yeni çırak olan öğrencimizi, meslekteki en kıdemli ustasının elini öpmesi için getirdik. Ahi Evran geleneğini yaşatmak için buradayız. Ustamızın da haftasını kutluyor, bizi kabul ettiği için de teşekkür ediyoruz” dedi.

Elbistan Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Kurtdede ise, Cehiz ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, hafta dolayısıyla tüm meslek odaları ziyaret edilecek .
Kaynak: İHA