Ceyhan İş Geliştirme Merkezi'nde Bilgilendirme Toplantısı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, 'Ceyhan Geleceğine Sahip Çıkıyor' sloganıyla 10 dönümlük bir alanda toplam 7,5 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilen Ceyhan İş Geliştirme Merkezi (CEYGEM) ile ilgili olarak inşaat alanında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ceyhan İş Geliştirme Merkezi'nde Bilgilendirme Toplantısı
Temeli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı bir törenle 29 Temmuz 2011 tarihinde atılan CEYGEM'in; Türkiye'de ve dünyada girişimciliğin desteklenmesi, istihdamın arttırılması, bölgesel kalkınmanın sağlanması için kullanılan önemli destekleme araçlarından biri olduğuna dikkat çekildi.

KOSGEB, TOBB, İŞKUR ve BTC tarafından da desteklenen CEYGEM'in kurucuları arasındaysa; Ceyhan Belediyesi, Ceyhan Ticaret Odası, Ceyhan Ticaret Borsası, Ceyhan Ziraat Odası ve Ceyhan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yer aldığı belirtildi.

D-400 Karayolu üzerinde yer alan ve mülkiyeti Ceyhan Belediyesi'ne ait bir arazinin tahsis edilmesiyle inşaatına başlayan CEYGEM'in toplam inşaat alanının da 5 bin 495 metrekare olduğu bilgisi verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, yeni girişimcilerin ve mevcut KOBİ'lerin desteklenmesinde İŞGEM ve benzeri yapıda oluşturulan destekleme araçlarının giderek yaygınlaştığı ifade ederek, Türkiye'de İŞGEM'lerin kurulması ve yalgınlaştırılmasının KOSGEB tarafından koordine edildiğini hatırlattı.

İŞGEM'in amacının; yeni girişimcileri en zayıf durumda oldukları kuruluş aşamasında destekleyerek, bu dönemi sağlıklı bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmak olduğunu dile getiren Duru, “İŞGEM'ler, yeni girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyen, kolaylaştıran, dolayısıyla işletmelerin hayatta kalma ve büyüme fırsatlarını arttıran ortamlardır. Bugün Türkiye'de yeni kurulan işletmelerin yüzde 60-80'i, birkaç yıl içerisinde kapanırken, bu oran İŞGEM'lerdeki işletmelerde yüzde 10'un altına düşüyor” dedi.

Ceyhan Beldiye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Odaların kendilerine böyle bir proje ile geldiklerinde hiç düşünmeden evet dediklerini anımsatarak, “Ceyhan’da kamu yararına ne varsa biz evet deriz. Bazılarını bize hizmeti engelliyor diye orada burada konuşabilir ama Ceyhanlılar bilir ki, Ceyhan’da hizmetin önünü açan Ceyhan Belediyesi ve Meclis üyeleridir. Bu proje geldiğinde Ceyhan Belediye Meclisi olarak hiç düşünmeden kendi arsamızı CEYGEM’e tahsis ettik. Biz biliyoruz ki, mesleki eğitimini alacak olan Ceyhanlılar da asıl mesleğinin yanında ikinci bir meslek daha edinmiş olacaktır. Amaç hizmet ise işte bunun en güzel örneği burasıdır” şeklinde konuştu.

Bilgilendirme toplantısına Ceyhan Belyediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Ali Duru, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Karagözoğlu, Ceyhan Esnaf Kefalet Odası Başkanı İbrahim İkidağ, Ceyhan Elektiriciler Odası Başkanı Uğur Özdemir, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adnan Yaraşır, KOSGEB Adana İl Başkanı Hamit Sucu ve Ceyhan İş Kur yetkilileri katıldı .
Kaynak: İHA