Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu’ndan Bir İlk

Uluslararası boyutta eğitimin sürekliliği ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini esas alan profesyonel ve mesleki çalışmaları destekleyen sosyal içerikli projeler üreten Calibris Programı ile akreditasyonunu tamamlayarak Calibris staj okulu sertifikasını alan Özel Yunuslar Anaokulu Ege’de bu sertifikayı alan ilk anaokulu oldu.

Nazilli Özel Yunuslar Anaokulu’ndan Bir İlk
Türkiye genelinde 10 anaokulunun aldığı bu sertifika Aydın’da ise Kuşadası ve Nazilli olmak üzere iki anaokulunda bulunuyor. Ege’de bir ilke imza atarak Hollanda'da bulunan ROC okullarında eğitim gören öğretmen adaylarını okullarında staj görme imkanı oluşturan Özel Yunuslar Anaokulu’nda Meslek Pratik Eğitimi kapsamda yaklaşık 3,5 ay süresince ilk stajyer öğretmenliği ise ROC de Leijgraaf’ta Pedagojik eğitimi alan Nazillili Havva Çelik yaptı. Calibris staj okulu sertifikasını alma süreçlerinde kendilerine teklif geldiğini ifade eden Özel Yunuslar Anaokulu Kurum Müdürü Nursen Dankı; “Calibris sertifikasını Haziran 2011 yılında stajyer öğretmenimiz Havva Çelik’in girişimi ile aldık. Kendisi Hollanda’da eğitim aldığını ve Nazillili olduğunu belirterek bizde staj yapmak istediğini söyledi.

Bu süreçte staj için gerekli evrakları istediğimizde bize bu projeden bahsetti. Kendisi bu konuda hem uluslar arası akreditasyonu olan bu sertifikanın kendisi ve Hollanda’da eğitim alan Türk Öğretmen adayları için iyi olabileceğini söyledi.

Biz de bu projeye uygun baktık. Bizden aynı Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel anaokulları için istediği kriterleri istediler. Biz bütün kriterlere uygun olduğumuzu belgeleyerek başvurumuzu sağlamış olduk. Havva’nın eğitim süresinde de gerekli şartları taşıdığımızı belirten yazı ile sertifikamız geldi. Bu sadece Hollanda’da eğitim alan Türk öğretmenlerimiz için değil Hollanda’da eğitim gören ve ülkemizi şehrimizi merak eden öğretmen adayları için de çok avantajlı bir staj sistemi olduğuna inanıyoruz. Bu program kapsamında Nazilli’ye gelen öğretmen adayları stajlarını okulumuzda yaparak öğretmenlik mesleğini yapmaya hak kazanacaklardır. Ayrıca Ülkemizin tanıtımı ve kültürler arası etkileşim açısından bu proje çok önemlidir. Projede emeği geçen okulumuz öğretmenlerine de teşekkür ediyorum" dedi.

ANAOKULU’NUN ÖNEMİ Bir insanın kişisel özelliklerinin yüzde 70-80’inin şekillendiği okul öncesi eğitim yılları çocukların eğitim sürecindeki en önemli yıllar olduğunu hatırlatan Kurucu Öğretmen Nurgül Apuhan ise; “Özel Yunuslar Anaokulu olarak çocukların olumlu benlik kavramı geliştirmelerine kendilerine güvenen, özdenetim kazanmış ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamak. Çocukların var olan yeteneklerini ve yaratıcı kimliklerini ortaya çıkarmak, kendilerine ve çevrelerine duyarlı bireyler olarak yetiştirmek amacındayız” şeklinde konuşarak anaokulunun önemini anlattı. Apuhan konuşmasının devamında; “Bu kapsamda kurumumuzda 6 öğretmen ile Nazilli’ye hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Kış aylarında Lise, yaz aylarında ise Üniversite öğrencilerinin staj görmelerini sağlayarak iyi bir mesleki pratik eğitimi almalarını da sağlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA