Büyükşehir Belediyesi, Bişkek'teki Ankara Caddesi'nin Düzenlenmesini Yaptıracak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te bulunan Ankara Caddesi'nin düzenlemesini yapacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda, Ankara Caddesi'nin düzenlenmesi için işbirliği yapılması ile ilgili başkanlık yazısı ele alındı.

Bişkek Belediyesi tarafından kentlerinde dostluğu simgeleyen Atatürk Caddesi ve Atatürk Parkı bulunduğunu bunlara başkanlık yazısında, yazar Maxim Gorki adını taşıyan caddenin isminin ''Ankara Caddesi'' olarak değiştirildi hatırlatıldı.

Caddenin geliştirilmesi için yardım talebi olduğu vurgulanan yazıda, 4,6 kilometre uzunluğundaki caddenin ismine yakışır şekilde düzenlenmesi, Ankara'yı hatırlatan figürlerle donatılması için Büyükşehir Belediyesi'nin, Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı ile Bişkek Belediyesi ile protokol imzalanması istendi.

Belediye meclisi, protokolün imzalanması ve işbirliğiyle gerekli çalışmaların yapılması için Fen İşleri Başkanlığı'nın görevlendirilmesini oybirliğiyle kabul etti.

-Diğer kararlar-

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Aile Yaşam Merkezi Projesi'ne Şentepe bölgesinin de ilave edilerek, bölgedeki vatandaşlarında, söz konusu projeden istifade etmesinin sağlanması, Ergenekon Destanı'nı anlatan kitapların yeni eğitim ve öğretim döneminde Ankara'daki okullara dağıtılması için gerekli çalışmaların yapılması, okullardaki spor malzemesi eksiklikleri belirlenerek bütçe imkanları doğrultusunda spor malzemesi yardımı yapılması yönünde de karar aldı.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA