Başkan Yılmaz, Esnafın Konuğu Oldu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, içinde Amisos Tepesi ve mezarlarını da barındıran ve Samsun’un hızla gelişen alanlarından olan Kalkancı, Karasamsun ve Baruthane Mahalleleri esnaf ve yatırımcılarının konuğu oldu.

Başkan Yılmaz, Esnafın Konuğu Oldu
Kahvaltıya ev sahipliği yapan emlak ve inşaat firması sahibi Bahri Yaprak, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce bu mahallelerde yapılan alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları nedeniyle Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Buralar Sayın Başkan ve ekibinin destekleri ile çok büyük gelişmeler gösterdi. 10 yıl öncesine kadar ıssız ve yerleşimin çok az olduğu bir yerken şu an yapılan yollar ve tamamlanan alt yapı ile kentimizin hızla değer kazanan bir yeri haline geldi. Bunun için Sayın Başkan ve emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise bu kahvaltı vesilesi ile bir araya gelme fırsatı oluşturan herkese teşekkür ederek, “Biz sayın başbakanımızın dediği gibi sizlerin ve tüm Samsunluların hizmetkarıyız. Makamımız, sıfatımız, kim olduğumuz önemli değil. Önemli olan hizmetkarı olduğumuz vatandaşlarımıza layık oldukları hizmeti verebilmek. Eğer bunu biraz da olsa yapabiliyorsak ve biraz da olsa sizleri mutlu edebiliyorsak önemli olan bu” diye konuştu.

YILMAZ: “KALİTENİN VE GELECEĞİN HESABINI YAPIN” Kalkancı ve Baruthane Mahallelerinin eski zamanlarını anlatan ve bugünkü değişime vurgu yapan Yılmaz, “Buraların kıymetini iyi bilin. Geçici ya da kısa süreli kazançlar ya da çıkarlar uğruna bu güzel yerleri birer beton yığını ve çöplüğü haline getirmeyin. Kalkancı mis kokulu üzümleri ve incirleri ile bilinir. Eğer siz bunları söküp atar yerlerine 2 daire fazla olsun diye binaları dikerseniz belki şu an kazanmış gibi olursunuz ama 10 yıl sonra insanlar o evlerden kaçmak için fırsat ararlar. Önemli olan buraların 10 yıl sonra da 20 yıl sonra da değerli kalması ve sürekli değerini artırabilmesidir. Her zaman daha iyiyi daha kaliteliyi yapmanın hesabıyla çalışın ki buraları hep nezih, kaliteli, standartları yüksek bir yer olarak kalsın” şeklinde konuştu.

Kalkanca Mahallesi’ndeki kahvaltıya Başkan Yılmaz’ın yanı sıra AKParti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Karasamsun Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıldırım, Kalkanca Mahallesi Muhtarı Ramazan Çevik, Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk ile iş adamları ve esnaflar katıldı.

Kaynak: İHA