Kahta’da Aile Mektebi Adlı Seminer Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde "Aile Mektebi" adlı seminer düzenlendi.

Kahta’da Aile Mektebi Adlı Seminer Düzenlendi
Aile Dernekleri Federasyonu (ADEF), Çağdaş Aile Derneği (ÇAD) ve Kahta İkbal Kültür ve Yardım Derneği işbirliğiyle düzenlenen programda aile eğitimi konu alındı. İkbal-Der Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa ADEF Başkanı Hüseyin Bulut, ÇAD yetkilileri, Mavi Marmara gazisi Abdullah Keskin ve vatandaşlar katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, daha sonra Aile Eğitimi Uzmanı Halil Atalay, aile eğitiminin önemi konulu sunumunu gerçekleştirdi. İlk ailenin cennette kurulduğunu ve tüm ailelerin cennet yolculuğu için birbirlerinin yoldaşı olduğunu belirten Atalay, "İnsanı anlamadan, tanımadan dini anlamak eksik kalır. Çağımızın en önemli problemi; insanın tanınamamasıdır. İnsanın maddi ve manevi ihtiyaçları vardır. Din duygusu fıtri olduğu için yeme, içme, giyinme ve barınma gibi her insanın dine de ihtiyacı vardır. İnsanın yaratılış gayesini iyi bilmesi gerekir. Yaratılış gayemiz Allah’a kulluktur. Bir insanın hayatta en önemli meselesi güzelce inanıp, bu inanç üzere yaşamak ve böylece can verebilmektir. İnanç kuru bir iddia değildir. İnancın ibadetlerle ispat edilmesi gerekir. İbadet insana maddi, manevi, sosyolojik, psikolojik değerler kazandırır. İbadetlerin özü namazdır. Allah’a yakınlaşmanın en önemli aracı namazdır. Örnek olmayan anne-babalar örnek evlat yetiştiremez. Eşler ibadetleri yerine getirmede birbirilerine destek olmalıdır" dedi.

Evlerin bir otel gibi kullanılamayacağını ifade eden Atalay, "İnsan sosyal bir varlıktır, yalnız yaşayamaz. İnsan ünsiyet kuran, ülfet eden, kaynaşan demektir. Mümin ülfet eder ve kendisiyle ülfet edilir. Ülfet etmeyen ve edilmeyen kimsede hayrı yoktur. En yoksul insan dostsuz insandır. İnsani ilişkilerin ve iletişimin en yüksek düzeyde olması gereken yer ev ve ailedir. Evler sadece yemek için gittiğimiz bir lokanta veya uyumak için gittiğimiz bir otel değildir. Bütün varlıkların ailesi vardır. Evlilik iki iken bir olmaktır. Bir olamayanlar tek kollu makas gibidirler. Eşler birbirlerinin hem din kardeşi, hayat arkadaşı, hem de cennet yoldaşıdır. Ben değil biz olmalıdır. Anne-baba olmanın bilincinde olmalıdır. Aile kavramının hedefleri ve amaçları vardır. Elinden tuttuğumuz çocuklarımızın gönlü de elimizde olmalıdır. Çocuk büyütmekle çocuk eğitmek başkadır. Çocuklar anne-babanın, aile büyüklerinin kıymetini bilmelidir" şeklinde konuştu.

Seminerin belli aralıklarla düzenleneceği kaydedildi .
Kaynak: İHA