Özbek Lider Kerimov, Azerbaycan’a Gidiyor

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Kazakistan ve Türkmenistan ziyaretlerinin ardından bu sefer de Azerbaycan’ı ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALieyv’in daveti üzerine 11-12 Ekim günleri arasında bu ülkeye iki günlük resmi ziyarette bulunacak. Tarafların ziyarette mevcut ikili ilişkilileri ele alacağı ve gelecekte çok yönlü ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda yapılabilecekler konusunda görüş alış verişinde bulunacağı belirtildi.

Ziyaretin sonunda ortak bildiri ile bazı yeni anlaşmaların imzalanması bekleniyor. Özbekistan, Ermeni işgali altındaki Karabağ sorunu ve ülkenin toprak bütünlüğü konularında Azerbaycan'a destek veriyor.

İslam Kerimov yarın başlayacak Azerbaycan ziyareti öncesinde 6-7 Eylül günleri arasında Kazakistan'a ve 1-2 Ekim günleri arasında da Türkmenistan'a resmi ziyarette bulunmuştu.Kerimov en son 11 Eylül 2008'de Azerbaycan’a resmi ziyarete bulunmuştu. Azerbaycan’dan ise en son Eylül 2010’da İlham Alyev tarafından bir ziyaret gerçekleştirilmişti .