Kemer’in 33 Yıllık Rüyası Gerçek Oldu

Tam 33 yıl önce Fethiye’nin il olması Kemer beldesinin de ilçe olması ile ilgili olarak dönemin başbakanı Süleyman Demirel’in 78 plaka sözünün ardından Fethiye il yapılmazken, Kemer beldesi de ilçe yapılmamıştı.

Kemer’in 33 Yıllık Rüyası Gerçek Oldu
Yıllarca her seçim döneminde Fethiye’nin il, en büyük beldesi Kemer’in de ilçe yapılması tekrarlanmasına rağmen bu hayal gerçekleşmedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla ve Fethiye gezisi sırasında Muğla’yı büyük şehir yapacağını açıklamasının ardından Kemer Beldesi, ilçe olmak için hemen mücadeleye girişti. Ak Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden, Ali Boğa, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Belediye Başkanı MHP’li Cafer Arıkan ile Belde Başkanı Mustafa Karakuş, büyük bir gayret sarfederek, ilçe olması için tüm evrakları hazırlayıp, Muğla Büyükşehir dosyası içerisinde topladılar. Büyükşehir Belediyesi Kanun Teklifi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanıp, meclise sunulurken, Fethiye’nin Kemer Beldesi de “Seydikemer” ismiyle ilçe olmayı garantiledi.

33 YILLIK RÜYA GERÇEKLEŞTİ
Bu haber Fethiye’nin Kemer Beldesi’nde sevinçle karşılandı. Kemer Belediye Başkanı MHP’li Cafer Arıkan, “33 yıllık hayalimiz gerçek oluyor. Bu kararın gerçekleşmesinde emeği geçen Ak Partili Milletvekillerimize, belde başkanımıza ve İlçe Başkanımız Mustafa Ali Türkan’a teşekkür ederim. Kemer’in ilçe olması resmi gazetede yayınlandığı gün, 3 gün 3 gece şölen yapacağız” dedi.

Belediye Başkanı Cafer Arıkan, Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi yapılması hazırlıklarını yakından takip ettiklerini, Kemer’in belediyeliğinin kaybedilmemesi için ilçe olması zorunluluğunu bildiklerinden dolayı beldenin aklı başında Ak Partilileriyle toplantı yaptıklarını belirtip, “Bu isimler ilçe olduğumuz anda altın harflerle yazılıp, anılacaktır. Biz Kemer’in imar planını yaptık. 18’inci maddeyi tamamladık. Burada 600 hektar alanın imar planı gerçekleştirildi.

İçme suyu projesi iller bankasında ihaleye çıkarıldı. Sadece alt yapı yani kanalizasyon projesi gerçekleştirilecek. Kemer Beldesi’nin köyleri ile 60 bin nüfusu vardı. Merkez nüfusu 5-6 bindir. Burada yabancı uyruklu 150 hane yaşıyor” dedi.

“KURUMLAR İÇİN HER ŞEYİMİZ HAZIR, BİZ BARAKADA DA GÖREV YAPARIZ”
Kemer Belediye Başkanı Cafer Arıkan, “İlçenin Seydikemer olarak isimlendirilmesini hem Burdur, hem de Antalya’da Kemer isimleri olduğu için bizden isim önerisi istediler. Biz Beşkazakemer, Altınkemer ve Seydikemer gibi birkaç öneride bulunduk. Seydikemer kabul edildi” dedi.

“Kemer Beldesi’nde ilçe ihtiyaçları için yer hazır” diyen Cafer Arıkan, “Belediye binasını hemen kaymakamlığa veririz. Biz barakada da görev yaparız. Orman deposu şuanda boşaldı. 195 dönümlük bu alana yüksek okul, 70 dönümlük alana spor kompleksi planlanıyor. Tüm kurumlar için yerimiz hazır. Kemer, büyük bir potansiyel. 15 yıl içinde merkez nüfusu 30 bin olabilecektir” dedi.

Seçim döneminde belediye başkanı olup, olmayacağı konusundaki soruya; Cafer Arıkan, “Bu o zaman değerlendirilecektir. Kaybedeceğim bir seçime girmem. Siyaset yapmıyorum. Kendime dönek dedirtmem. Ancak Kemer kazansın 10 Cafer feda olsun. Ak Parti’den bir teklif gelirse bu seçim sürecinde değerlendirilebilir” dedi.

VATANDAŞLAR SEVİNÇTEN UÇUYOR
Fethiye’nin Kemer Beldesi’nin ilçe yapılacağı haberleri, halkı sevince boğdu. Kemer Beldesi sakinleri, yeni ilçenin, yeni Seydikemer ismine alışmaya çalışırlarken, “Bu isim bizim kökümüzdür. Tam 33 yıldır ilçe olmayı bekledik. İlçe olacağımızı öğrenince çok mutlu olduk” dediler.

Kemer sakinlerin Muzaffer Karaca, Duran Manav, Ali Küçük, Emrullah Demirci, Ramazan Akbaba, Hüseyin Camuz, “Yılladır bu müjdeyi bekliyorduk. Kararı duyunca çok sevindik. Kemer esnafı ve yaşayanları olarak bir hayal gerçekleşiyor. Öncelikle hastane ve emniyet müdürlüğü istiyoruz” dediler.

Lise öğrencileri Zarife Buhuroğlu, Dilek Ünal ve Meryem Yıldırım da “Çok güzel bir karar. Çok mutlu olduk” diye konuştular .
Kaynak: İHA