Destici: Emniyet Müdüründen Önce Ensarioğluna Bakmak Lazım

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in Dağdaki teröriste ağlamayan insan değildir açıklamasıyla ilgili olarak iktidarı eleştirdi.

Emniyet Müdürünün açıklamasının maksadını aştığını söyleyen Destici, bundan önce başbakanın kendi milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamalarına bakması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, kendilerinin her zaman için kim hangi suni gündem maddesini önümüze koyarsa koysun, suni gündem maddeleriyle oy devşirme hesabı güderse gütsün, birinci gündem maddelerinin terör olduğuna işaret ederek, terör bitene kadar da terör olacağını kaydetti.

Destici, “Bakın bugün terör konuşulmuyor. İlla terörün konuşulması için, terörle mücadele edilmesi için her gün onlarca şehit mi gelmesi gerekiyor? Şehitler gelmeyince niye bu terör konuşulmuyor?” diye sordu.Türkiye’nin kaç gündür bir emniyet müdürünün lafını konuştuğunu belirten Destici, “Emniyet müdürü şöyle söylemiş olabilir, böyle söylemiş olabilir. Maksadını aşan sözler de söylemiş olabilir. Ama emniyet müdürünün sözlerini tartışmanın ülkeye ne faydası var? Esas Galip Ensarioğlu'nun ne söylediğine bakmak lazım değil mi? Galip Ensarioğlu iktidar partisinin milletvekili değil mi? Siz Başbakan olarak (Ana dilde eğitime hayır) diyeceksiniz, sizin milletvekiliniz çıkacak (Ana dilde eğitim ak sütümüz gibi helaldir) diyecek. Ben esas Sayın Başbakandan, Sayın Başbakan Yardımcısından ve muhalefetten bunu yorumlamasını bekliyorum. Yoksa emniyet müdürü nihayetinde bir bürokrattır, alırsın. Evet maksadını aşan bir söz kullanmıştır. Elbette ki bir emniyet müdürünün kullanmaması gereken bir sözdür. Ama Türkiye gündeminin bununla işgal etmenin de bir anlamı olduğunu düşünmüyorum" dedi.