Şahin: Bilgelik ve Tecrübenin Temsilcisi Yaşlılarımız, En Kıymetli Hazinemizdir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaşlıların bilgeliğin ve tecrübenin temsilcisi olduğunu belirterek, "Toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızın yalnızca bugünle sınırlı olmadığı anlayışıyla; tüm yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Gününü kutlar, saygı ve hürmetlerimi sunarım.

" dedi.

Bakan Fatma Şahin, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, deneyim ve tecrübenin temsilcisi olarak ifade ettiği yaşlıların en kıymetli hazinemiz olduğunu söyledi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Köklü ve kadim medeniyetimizin milli ve manevi değerlerini yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen; deneyim, bilgelik ve tecrübenin temsilcisi yaşlılarımız, bizim en kıymetli hazinelerimizdir." 1990 yılında Birleşmiş Milletler tarafından, 1 Ekim tarihi Dünya Yaşlılar Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Şahin, "2012 yılı ise Avrupa Birliği’nce Aktif Yaşlanma ve Kuşaklararası Dayanışma Yılı olarak ilan etmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bünyesinde Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz; yaşlılarımızın her türlü engel, ihmal ve dışlanmaya karşı toplumsal hayatta ayrımcılığa uğramadan ve hayata etkin biçimde katılmalarını sağlamak amacıyla hizmet üretmektedir. Yaşlıların hayatlarını, aile ortamında, öncelikle bulundukları varsa kendi evlerinde, yoksa yakınlarının yanında, o da yoksa kendi evlerine en yakın sıcaklıkta oluşturulacak ortamlarda sağlık, huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak, toplum içinde kendi kendilerini idare edebilmelerine, üretken ve saygın bir şekilde Mutlu Yaşam sürdürmelerine ortam hazırlamak temel hedefimizdir. Millet olarak değerlerimiz ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin görevidir. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran büyüklerimize olan bağlılık duygularımızın yalnızca bugünle sınırlı olmadığı anlayışıyla; tüm yaşlılarımızın Dünya Yaşlılar Günü'nü kutlar, saygı ve hürmetlerimi sunarım." ifadelerini kullandı .