Hayvan Pazarında Yer Kiralama Başladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satışı yapacak vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi’nin Muttalip Bölgesi Sarıcakaya Yolu üzerindeki hayvan pazarında satış yeri kiralama işlemleri başladı.

Hayvan Pazarında Yer Kiralama Başladı
Eskişehir’deki kurbanlık satışları Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan pazarında (kurbanlık satış yeri) yapılacak. Sarıcakaya Yolu üzerinde yer alan ve yaklaşık 120 dönümlük alana yayılan hayvan pazarında satıcılar için yer kiralama başladı.

Hayvan Pazarı’ndan her bir satış alanı için 500 lira karşılığı, yalnızca kurban bayramı sebebiyle yer kiralamak isteyen kişi ya da kurumlar pazar yerinde oluşturulan kiralama ofisine başvurarak yer kiralayabiliyorlar. Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışlarına ise 15 Ekim pazartesi günü başlanacak.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda, hayvan pazarına hayvan girişleri sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında kontrolleri yapılarak alınacak. Hayvanların her türlü küpe ve evrakları girişte kontrol edilecek. Hayvan kesiminin yasak olduğu pazar alanına yalnızca kurbanlık vasfını taşıyan hayvanlar kabul edilecek.

Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı dışında Eskişehir merkezinde kurbanlık satışı da yasak. Çiftlik sahipleri ise ancak İl Kurban Komisyonun özel izni ile satış ve kesim yapabilecekler .
Kaynak: İHA