Cumhurbaşkanı Gül Norveç Başbakanını kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül Norveç Başbakanını kabul etti
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Gül'ün, Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü’nde kabul ettiği bildirildi. Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün de Norveç Başbakanı'nın eşi Büyükelçi Ingrid Schulerud ile konutta bir araya geldiği belirtildi. Görüşmeler basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Gül, I. İnönü Zaferi'nin yıldönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, I. İnönü Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Gül mesajında, "Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın her safhası, mukaddes vatan toprakları için verilmiş emsalsiz mücadelelere sahne olmuştur. Milletimizin bağımsızlık inancı, azim ve kararlılığı, bu mücadeleleri zafere ulaştıran en büyük güçtür.

I. İnönü Zaferi de, Kurtuluş Savaşı’nın önemli aşamalarından biridir. Batı Cephesi’nde kazanılan bu ilk zafer, vatandaşlarımıza moral vermiş, düzenli ordunun önemini gözler önüne sermiş, Türk milletinin vatan sevgisi ve özgürlük tutkusunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Kahraman ordumuz ve milletimiz, tüm olumsuzluklara rağmen, hür ve bağımsız yaşama kararlılığıyla her türlü zorluğu yenmiş, her zaman gururla andığımız zaferler kazanmış, bizlere kutsal vatanımızı emanet etmiştir. Atalarımızdan miras kalan aziz vatanımıza sahip çıkmak, ülkemizi her alanda güçlendirerek, yarınlara taşımak en büyük sorumluluğumuzdur. Bugün Türk milleti bu sorumluluğun bilinciyle, emin adımlarla geleceğe yürümektedir. I. İnönü Zaferi'nin yıldönümünde Büyük Atatürk'ü, Batı cephesi komutanı İsmet İnönü'yü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygıyla ve rahmetle yad ediyorum." dedi.