'Türkiyeli sanatçılarla çalışıyoruz'

İngiliz müzik topluluğu Oi Va Voi, Türkiyeli sanatçılarla yeni albümleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

'Türkiyeli sanatçılarla çalışıyoruz'
İngiliz müzik topluluğu Oi Va Voi, Türkiye'de hatrı sayılır bir hayran kitlesine sahip. Üst üste dört konser vermek için ülkemize gelen grup, Türkiyeli sanatçılarla yeni albümleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Oi Va Voi, Türkiyeli müzikseverlerce yakından takip edilen yabancı müzik gruplarının başında geliyor. Öyle ki her sene, en az bir kere, ülkemize uğruyorlar. Konserleri de yoğun ilgi görüyor. Grup, bu günlerde de, üst üste dört konser vermek için İstanbul'da. Babylon'da ikisi dün ve önceki gün gerçekleştirilen, ikisi de bugün ve yarın gerçekleştirilecek konserlerin tüm biletleri günler öncesinden tükendi. Oi Va Voi'un solisti Nik Ammar, bu yoğun ilginin kendilerini de şaşırttığını söylüyor. Ama kendilerinin de Türkiye'ye özel bir ilgi duyduklarını gizlemiyor. Oi Va Voi, Türkiye'ye her gelişinde, bu gelişlerinde olduğu gibi, üst üste konserler veriyor. Bu nedenle hayranları, Türkiyeli bir sanatçıyı izler gibi sık sık izliyor onları. Aradaki tek fark, konser biletlerinin fiyatı olabilir. Fakat buna rağmen biletler günler öncesinden tükeniyor. Türkiye'nin Oi Va Voi için ne anlama geldiğini sorduğumuzda Nik Ammar, "Türkiye bizim için harika seyirciler demek. Türkiye'de müzikten anlayan insanların sayısı oldukça fazla. Bu nedenle bizim için Türkiye'ye gelmek her zaman çok heyecan verici" diyor. Ammar, hiçbir ülkede Türkiye'de bulundukları kadar fazla bulunmadıklarını da ekliyor.

TÜRKİYE GELİŞİYOR


Oi Va Voi, Türkiye'ye geldiğinde, otellerinden sadece konser vermek için çıkan sonra da geri dönen gruplardan değil. Ülkemizdeki gelişmeleri de yakından takip ediyorlar. Nik Ammar, "Türkiye her gün biraz daha gelişiyor. Ekonomisi, sosyal hayatı sürekli bir gelişme halinde. Türkiye'ye sıkça geldiğimiz için bunu kısa aralıklara rağmen fark edebiliyoruz. Geçen yılla bu yıl arasındaki farkı bile anlayabiliyoruz" diyerek şaşırtıyor bizi. Bu ilgilerinin kendilerine gösterilen ilgiden kaynaklandığı açık. "Ben sahnedeyken seyircilerin bize sarıldığını hissediyorum. Bunu bize hissettiriyorlar. Çok hoşgörülü ve rahatsınız" sözleriyle cümlesine başlayan Ammar, "Aslında sebebini ben de bilmiyorum. Burası bizim için ikinci bir ev gibi. Buraya geldiğimde yüzler bana çok tanıdık geliyor" diyerek bitiriyor cümlesini. Grup, konser programlarından arta kalan zamanlarından yeni albümlerine de İstanbul'da hazırlanıyor. "Yazıyoruz, alıştırma yapıyoruz ve yeni fikirler üretiyoruz" diyen Ammar, Türkiye'de olmanın kendilerine ilham verdiğini de söylüyor. Oi Va Voi, yeni albümünde Türkiyeli sanatçılarla da çalışacakmış. Bunu Nik Ammar bizzat açıklıyor ama isim vermekten özellikle kaçınıyor. Grubun, ünlü şarkıcı Göksel ile bir çalışma içinde olduğunu duymuştuk. Fakat Ammar, bu konuda da hiçbir şey söylemiyor. Sadece "İlk aşamada da olsa kayıtlara da başladık. Biz her zaman albümde yer verebileceğimizden daha fazla kayıt yapıyoruz. Sonrasında ise en beğendiklerimizi seçerek albümümüze koyuyoruz" demekle yetiniyor. Oi Va Voi, elektronik-etnik müzik yapan Türkiyeli topluluk Orient Expressions ile de irtibat halinde. Ammar, "Orient Expressions'un birkaç şarkısını mix'leyerek Club Remix'lerini hazırlamıştım. Bu tarzda birkaç projemiz daha var. Türkiyeli yapımcılarla görüşüyoruz" diyor.

POLİTİK ŞARKILAR


Üretim süreçlerini sorduğumuzda Nik Ammar, politikanın Oi Va Voi'un şarkılarını etkilediğini söylüyor ve Refugee adlı şarkılarını bu duruma örnek gösteriyor. "Biz genel sorunları ele alıyoruz. Mülteci olmak, eşitsizlik gibi konular bizim için sorun teşkil ediyor," diyen Ammar, küresel konuların ilgilerini çektiğini açıklıyor. "Fakat," diyor, "Grupta Yahudi üyeler de olmasına rağmen Filistin-İsrail ilişkileri üzerine bir görüş belirtmek ve şarkı yazmak istemiyoruz. Bunları görmezden gelmiyoruz ama insanların bizi politikalarına alet etmesini de istemiyoruz."