Vali Türker, 'okulumdaki Dershanem' Projesini İnceledi

Hakkari Valisi Muammer Türker ile İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, valilik, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile il genelinde uygulanan `Okulumdaki Dershanem Projesi` kapsamında öğrencileri ziyaret etti.


Hakkari`de, bu yıl ilköğretim ve ortaöğretimde başlatılan projeler arasında yer alan `Okulumdaki Dershanem Projesi` öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ele alınan `Eğitim Vizyon Çalıştayı` ile yeni eğitim faaliyetleri yaparak Hakkari’nin eğitim kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Maddi durumu iyi olmayan ve öğrencilerini dershaneye gönderemeyen aileler için okullarda başlatılan `Okulumdaki Dershanem Projesi` sayesinde il genelinde toplam 5 bin 97 öğrenci yararlanıyor. Öğrenciler için sınavlara hazırlık için kaynak temini, yaprak testleri ve 4 adet il düzeyinde deneme sınavı yapılarak, öğrencilerin sınavlara hazırlanması hedeflenmekte.

Vali Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut ile
beraber, Hakkari merkez, ilçe ve köylerde bu yıl başlatılan `Okulumdaki Dershanem Projesi` çerçevesinde, okullarda yapılan çalışmaları yerinde görerek öğrencileri ziyaret etti. Vali Türker, bu çalışmalarda yer alan öğretmenlere de fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.