'teknolojiyi Takip Etmeyen Firmanın Gelecek İddiası Olamaz'

İzmir Genç İş Adamları Derneği (İGİD) tarafından düzenlenen "Tecrübe Konuşuyor" toplantısının misafiri İzmirli sanayici Nedim Uysal, iş hayatında yaşadıklarını ve önerilerini genç girişimcilere anlattı.

'teknolojiyi Takip Etmeyen Firmanın Gelecek İddiası Olamaz'
  İsveçli Volvo ve Scania , Alman VW , Audi ve Porsche gibi dünya otomotiv devlerinin yanısıra yerli firmalar Otosan’dan Oyak Renault’a kadar çok sayıda markaya üretim yapan Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Uysal , işten kazanılan gelirin yine işe harcanmasını tavsiye ederek , dışarıdan malî kaynak kullanırken dikkatli hareket edilmesi gerektiğini söyledi .


İGİD’in Gaziemir ilçesindeki binasında yapılan toplantıda Nedim Uysal , İzmir’in sanayide Gaziantep ve Konya gibi şehirlerin performansının gerisinde kaldığını belirtti . Aile şirketlerinin üçüncü kuşakta önemli ölçüde faaliyetini noktaladığını vurgulayarak , “Sevmediğiniz işte başarı şansı yoktur . Sevmediğiniz işi en kısa sürede bırakarak , sevdiğiniz işe yönelin . Sadece iş yaşamında değil , hayatın her alanında saygı , sabır , sevgi ve sadakat olmadıktan sonra başarı ve mutluluk olmaz . Girişimci özgüven sahibi olmalı ancak asla kendini büyük görmemelidir . Kendini büyük görmek , rekabette zafiyet getirir . Teknolojiyi takip edemeyen firmanın gelecek iddiası olamaz . ” dedi .


Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Uysal , 1967 yılında ilk gittiğinde Avrupa’dan getirmek üzere peçete siparişi alınan Türkiye’den , bugün markalı sanayi ürünlerini Avrupa’ya satan Türkiye’ye ulaşıldığını kaydetti . Bornova ilçesinde 1973 yılında kurulan ve küçük bir atölyeden bugün dünyaya ihracat yapan beş fabrikaya ulaşan Norm Cıvata’nın başarı hikayesini anlatan Uysal , bugün bünyesinde 980 kişi çalıştıran , sektöründeki önemli dünya markaları arasına girdiğini ifade etti .