Maliki, Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Bin Helliy İle Görüştü

Irak Başbakanı Nuri El-Maliki Bağdat’ta Arap Birliği Genel Sekreteri Yardımcısı Ahmet Bin Helliy ile görüştü.

  Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada Bin Helliy 'in görüşme sırasında Mart sonunda Bağdat 'ta yapılacak Arap Birliği zirvesine Arap ülkelerinin katılmaya hazır olduğunu memnuniyetle ifade ettiği belirtildi.

Bin Helliy, şartların oluşması ve beklenen katılım düzeyi nedeniyle düzenlenecek Arap zirvesinin başarılı olmasını temenni ettiğini söyledi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı siyasi, güvenlik, ekonomik, sosyal, terörizm ve aşırılık alanlarında işbirliği konularını ele alınacağı Arap Birliği zirvesi gündemini geliştirmek üzere çalışmaların yapılması çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada Başbakan El-Maliki Suriye krizine yönelik Arap Birliği girişimini Irak 'ın desteklediğini, şiddette ve daha fazla ölümlere gitmeden Suriye 'de istenen değişimi sağlamak için daha hızlı çalışılması gerektiğini vurguladı.

Irak Başbakanı ile Bin Helliy arasında gerçekleşen görüşmede Bin Helliy 'in, bütün Arap ülkelerinin Bağdat zirvesine katılmaya hazır olduğunu söylediği, daha önceki zirvede olduğu gibi Arap temsilinin birçok ülke için en üst düzeyde olacağını dile getirdiği belirtildi.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile yapacağı görüşmede zirvenin son rötuşlarının yapılması ve Irak temsilcilerinin Arap ülkelerine teslim edecekleri resmi davetiyeler üzerinde duracak.

Bin Helliy Bağdat 'ta yapılacak Arap Birliği zirvesi hazırlıklarını incelemek için üst düzey bir heyetin başında geldi.