İçkale'de Kazılar Yeniden Başladıdiyarbakır

Diyarbakır`da, insan kemikleri bulunduğu tarihi İçkale`de kar yağışı nedeniyle ara verilen kazılara yeniden başlandı.

Diyarbakır ' ın Sur ilçesindeki tarihi İçkale ' de , bir dönem ' ' ceza ve tevkifevi ' ' olarak kullanılan yapı çevresinde yürütülen kazıda , il özel idaresine ait küçük iş makineleri de kullanılıyor .

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının , Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ' na , kazıda iş makinelerinin kullanılması için yazdığı yazıya olumlu yanıt verildiği , kazının daha hızlı ilerlemesi için bu yöntemin kullanıldığı belirtildi .

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof . Dr . Abdüsselam Uluçam , yaptığı açıklamada , daha önce , Başsavcıvekilinin de katıldığı toplantıda , çalışmanın kazma ile yapılabileceği kararı aldıklarını , ancak savcılığın cuma günü yapılan toplantıya 2 sayfalık mütalaayla katıldığını söyledi .

Söz konusu mütalaada , çalışmaların , önerdiğimiz şartlarla çok gecikebileceği , davanın uzun süre alabileceği , hatta delillerin bile geçersiz kalabileceği bir durumun ortaya çıktığını ifade eden Uluçam , ' ' Adli yargı her şeyin üstünde . Tabi artık tüm sorumluluk Cumhuriyet Başsavcılığında . Artık neyi öneriyorlarsa o şekilde yapmaları için bir kurul kararı daha aldık . Savcılık açıkça biz bunu böyle yapmak istiyoruz deyince kurulun ikinci bir kararı oldu . Biz iş makineleri ile yapın demedik . Sorumluluk artık Başsavcılığın . Artık nasıl yapacaklarsa onların sorumluluğunda . ' '
Kaynak: AA