Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu Başladı

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği tarafından istihdam amaçlı `Hasta ve yaşlı bakım` kursu düzenlendi.

Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu Başladı
4 ay süreli kurs sonunda başarılı olan kursiyerler çeşitli hastane ve kurumlarda istihdam edilecek .


Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği , Şifa Hastanesi ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün katkıları meslek edindirme kursu düzenledi . Şifa Hastanesi Konferans Salonu`nda başlayan kursa 20`si kadın , 15`i erkek olmak üzere 35 kişi başvurdu . 6 ay süreli kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek . Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği Kurs Koordinatörü Ahmet Emeksiz , Erzurum`da hasta ve yaşlı bakıcı sıkıntısının yaşandığını söyledi . Emeksiz , istihdam garantili meslek edindirme kursu sonunda başarılı olanların özel hastaneler ve rehabilitasyon merkezlerinde istihdam edileceğini söyledi . Koordinatör Emeksiz , kursiyerlere yaşlı genel bakımı , yaşlılık bakım uygulamaları , yaşlılık ve beslenme , yaşlılıkta ruhsal sorunlar , yaşlılıkla egzersiz çalışmaları , diksiyon ve bilgisayar eğitimlerinin uygulamalı verileceğini dile getirdi .

Konusunda uzman eğitimciler tarafından verilecek kursa büyük ilginin olduğunu da dile getiren Emeksiz , " Maalesef Erzurum`da yaşlı ve hasta bakıcı sıkıntısı had safhada . Özel hastaneler , rehabilitasyon merkezleri yaşlı ve hasta bakıcı bulmakta sıkıntı yaşıyor . İlimizdeki bu açığı gidermek ve vasıfsız işsizlere meslek edindirmek amacıyla söz konu kursu düzenledik . Kursa 20- 30 yaş grubu erkek ve bayanlar katılacak . " diye konuştu .

Emeksiz , kurs süresince , kursiyerlere cüzi miktarda ücret ödeneceğini , iaşe ve taşıma giderlerinin ise Şifa Hastanesi tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi .