Fransa Heyetinden Bağlar Belediye Başkanı Baran'a Ziyaret

Fransa`nın Rhome-Alp bölgesine bağlı Drome ilinden gelen ve yerel yönetim üyelerinden oluşan kadın heyeti, Diyarbakır`ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yüksel Baran`ı makamında ziyaret etti.

Fransa Heyetinden Bağlar Belediye Başkanı Baran'a Ziyaret
  Çeşitli ziyaretler için Diyarbakır`da bulunan Fransa`nın Drome ili Eygalayes Belediye Başkanı Josette Fourine , İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı İsabella Nicolas ve Avrupa Ekoloji Partisi`nden Belediye Meclis Üyesi Dominigeu Hennion Rolland , Bağlar Belediye Başkanlığı`nı ziyaret etti . Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran tarafından karşılanan heyet , belediye ve kadın çalışmaları hakkında bilgi aldı . Belediye Başkanı Yüksel Baran`la Fransa heyeti Diyarbakır`daki belediye çalışmaları ve kadın durumuüzerine fikir alışverişinde bulundu . Özellikle kadın sorunu üzerinde duran heyet üyelerinin , `Bir kadın olarak belediye başkanısınız , Bağlar`da nasıl bir tepkiye yol açıyor` sorusu üzerine Belediye Başkanı Baran , " Bağlar`da kadın vekillerimiz de var . Bağlar`da kadın seçilmişlerine genelde bir destek var . Bu konuda çok da zorlanmadık . Bağlar halkı bu konuda duyarlı davranıyor ve bu alışkanlık haline gelmiş . Bunun dışında kadın çalışmaları konusunda da geçmişten gelen bir miras var . Birçok alanda kadınçalışmalarımız mevcuttur . Bu nedenle çok fazla bir zorluk yaşamadım " dedi

Fransa heyeti Bağlar Belediyesi`nin sosyal projeleri hakkında da başkan Baran`dan bilgi aldı . Kadınlar için yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Baran`ı kutlayan Fransa heyeti bunun kadınlar için önemli bir çalışma olduğunu belirtti . Sohbetin ardından Belediye Başkanı Baran , Fransa heyetine belediye çalışmalarını tanıtan bir set ve çeşitli hediyeler verdi .
Kaynak: İHA