Etso Başkanı Yücelik: Çekte Alacaklı Taraf Mağdur Edilmesin

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, `Çek yasa tasarısının` mevcut haliyle karşılıksız çek konusunda alacaklı tarafı mağdur edeceğini söyledi.

Etso Başkanı Yücelik: Çekte Alacaklı Taraf Mağdur Edilmesin


ETSO Başkanı Lütfü Yücelik , yeni çek kanununun sadece tek tarafı ilgilendiren bir düzenleme olmadığını , tasarıda her iki tarafın da durumunun objektif olarak ele alınması gerektiğini ifade etti . Yücelik , konuyla ilgili yaptığı açıklamada , tasarının mevcut haliyle karşılıksız çeki adeta suç olmaktan çıkaracağını ve ticarette güveni zedeleyeceğini vurguladı .

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik , “5941 Sayılı Çek Kanunu’ndaki hapis cezasının karşılıksız çek kullanımında caydırıcı bir etkisi var . Ancak tasarıda bu cezanın ortadan kaldırılması ve yerine idari para cezası getirilmesi endişelerimizi artırıyor . Mevcut yasadaki hapis cezası , çeki yüksek itibarlı bir ödeme aracı haline getiriyor . Oysaki yeni tasarıda bu durum ortadan kalkıyor ve ileride alacaklı tarafta yeni çek mağdurlarının ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor . Bu konuda Sayın Başbakanımızın daha detaylı çalışma yapılmasını istemesini memnuniyetle karşıladık . Umuyoruz ki bir kesimin mağduriyetini ortadan kaldırmak adına daha geniş kitleler mağdur edilmez . ” dedi .