Çelikcan: Soruşturma İznine Karşı Danıştay'a İtiraz Edildi

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kendisi ve üç bürokrat hakkında verilen soruşturma iznine karşı Danıştay'a itiraz ettiklerini açıkladı.

Başkan Çelikcan , İmar İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Türk , eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Hüseyin Çelik ve İmar Şehircilik Müdür Vekili Süleyman Doğanay hakkında soruşturma açıldığına dair haberler üzerine bir açıklama yaptı . abdullah gül


Çelikcan açıklamasında , ' Öncelikle İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu izin soruşturma yapılmasına dair bir izindir . Bu tür soruşturma izinlerin tamamı İçişleri Bakanı tarafından imzalanır . Yayınlanan haberlerde belgenin bizzat İçişleri Bakanı tarafından imzalanması bir istisna yâ da olağan dışı bir durummuş gibi yansıtılmıştır . Kanuni usul bu şekildedir . Yargılama yapılmasına ancak soruşturma makamı olan savcılık karar verebilir . Kaldı ki İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu soruşturma iznine karşı Danıştay ' a itiraz edilmiştir . İtiraz neticelenmediğinden soruşturma izni kararı da henüz kesinleşmemiştir . Danıştay şayet itirazımızı kabul ettiği takdirde verilen soruşturma izni ortadan kalkacaktır . ' ifadesini kullandı .