5. Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği

``Ayder`i Allah`ın izniyle kayak turizminin markayerlerinden biri haline getireceğiz.

  Buna inanın , bize güvenin``-Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı : ``Zaman kaybetmedenAyder`e mükemmel bir kayak tesisi yapacağız`` ( fotoğraflı-görüntülü ) RİZE - 29 . 01 . 2012 - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç , ``Ayder`i Davos`a benzetmek , Ayder`e haksızlık olur . Burası Davos`u 10`a katlar`` dedi .

Bakan Kılıç ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı , Rize`nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası`nda düzenlenen 5 . Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği`ne katıldı .

Şenlikte vatandaşlara hitap eden Kılıç , soğuk ve buzlu havada , Rizelilerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşadığını belirterek , ``Sizlerin bu coşkusuna , heyecanına , misafirperverliğine ve sevginize yürekten teşekkür ediyorum`` diye konuştu .

AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar`ın Ayder`i Davos`a benzettiğini dile getiren Bakan Kılıç , şöyle devam etti : ``Ayder`i Davos`a benzetmek , Ayder`e haksızlık olur . Burası Davos`u 10`a katlar . Nusret bey de zaten , `burası Davos`tan daha güzel` dedi . Bundan sonra Davos benzetmesi yapmayacağız . Biliyorsunuz başbakanımız `bir daha Davos`a gitmem` diyor ama Ayder`e gelecek . İnşallah başbakanımız Ayder`e gelmeden önce Ayder`e ne lazımsa bakanları , Ayder`in beklediklerini Ayder`e getirecek . Teleferik , telesiyej , kayak merkeziyse kayak merkezi . Ayder`i Allah`ın izniyle kayak turizminin marka yerlerinden biri haline getireceğiz . Buna inanın , bize güvenin . ``Bakan Yazıcı ile Ayder`in ihtiyaçlarını yerinde görmek için Ayder`e geldiklerini ifade eden Bakan Kılıç , ``Bizim hükümetimiz karınca gibi çalışıyor , dev gibi işler başarıyor . Sevgili Rizeliler , Türk milleti , bu dağların güzel insanları , Anadolu`nun bekçileri , herşeyin en güzeline layıksınız . Herşeyin en iyisini ayağınıza getirmek için geceli gündüzlü çalışmak bizim vazifemizdir`` dedi .

-``Ayder Rize`nin nazar boncuğu``-Bakan Hayati Yazıcı ise Türkiye`nin , dünyanın en güzel coğrafyasında bulunduğunu belirterek , ``Rize de Türkiye`nin en güzel illerinden bir tanesi . Ayder ise Rize`nin nazar boncuğu`` dedi .

Doğu Karadeniz`deki güzelliğin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını kaydeden Bakan Yazıcı , şunları söyledi : ``Hemen yanınızda deniz . Denizden hareket ederseniz yeşilin her tonu var . Yaylaya çıkarsanız her çeşit çiçek ve koku var . Mesele bunu tanıtmak . İnşallah Ayder Davos`u 5`e , 10`a atlayacak . Burada yapılacak kayak tesisi elbette ki buranın ekonomik potansiyelini de artıracak . ``Türkiye`de her yıl yaklaşık 250 bin kişinin kayak yapmak için yurt dışına gittiğini söyleyen Bakan Yazıcı , ``Bizim kayak yapmaya müsait bu kadar güzel ortamımız , mekanlarımız varken insanlarımız niçin yurt dışına kayak yapmaya gitsin? Mesele bunu tespit etmek , keşfetmek ve hizmete sunmak . Bu konuda kararlıyız . hiçbir zaman yapamayacağımız sözleri söylemedik`` dedi .

Bakan Yazıcı , zaman kaybetmeden Ayder`e mükemmel bir kayak tesisi yapacaklarını da sözlerine ekledi .

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç ve Yazıcı , Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği`nde yapılan çeşitli yarışlarda dereceye girenlere plaket verdi .

Öte yandan , çok sayıda kişinin kemençe ve tulum eşliğinde horon oynayarak eğlendiği şenlikte , bazı vatandaşlar da şambrel ile kayarak eğlenceli dakikalar geçirdi . Şambrel ile kayarken düşerek yaralanan vatandaşlara , şenlik alanında bulunan ambulansta müdahale edildi .

-Spor Yatırımları Değerlendirme Toplantısı-Bir süre şenlik alanında vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Kılıç ve Yazıcı , daha sonra ``Spor Yatırımları Değerlendirme Toplantısı``na katıldı .

Rize`de bulunan ve yapımı süren spor tesisleri hakkında sunumu Bakan Yazıcı ile birlikte dinleyen Bakan Kılıç , Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık`tan , Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları arasında yapılması planlanan teleferik ve telesiyej projesi hakkında bilgi aldı .

( SE-TB-AK-OSM )
Kaynak: AA