Rum Ana Muhalefet Partisi Yetkilisi: Hristofyas İstifa Etsin De Kurtulalım

Rum ana muhalefet partisi Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Avrupa Milletvekili Yannakis Kasulidis ve Demokrat Partisi (DİKO) Başkan Yardımcısı Nikolas Papadopulos, New York`ta yapılan Greentree zirvesinden endişe duyduklarını söyledi.

  Papadopulos ve Kasulidis , Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas için " istifa etsin de kurtulalım " ifadelerini kullandı .


Rum Mahi gazetesinin “İstifa Etsin de Kurtulalım . . . Ban Ki- Mun’un Yol Haritasından ve Şantajcı İkilemlerden Ancak Bu Şekilde Kaçabiliriz” başlığıyla manşete çektiği habere göre Papadopulos ve Kasulidis , Hristofyas’ın ulusal konseye ve halka verdiği “hakemliği , takvimleri ve uluslararası konferansı kabul etmeyeceği” sözünü tutamadığını düşünüyor . Habere göre Papadopulos ve Kasulidis , “Başkan Hristofyas BM Genel Sekreteri’nin iki tarafla istişareleri konusunda ne derse desin çok taraflı konferansı çağırmaya ‘objektif ve tarafsız’ Downer’ın bağımsız şekilde karar vereceği gerçeğinin değişmediği” görüşünü dile getiriyorlar . .


Hristofyas’ın yanındaki danışmanları Yorgos Yakovu ve Tumazos Çelebis’in , Hristofyas’a hatalarını veya farklı görüş gösterebilecek güçte olmadıklarını da belirten Kasulidis , şunları söyledi : “Başkan’ın önünde Ban Ki- Munn’un yol haritası ve şantajcı ikilemleri , nahoş bir son alameti olan bir dolu takvim bulunuyor . Ben tereddütlü seçimleri sevmem . Bizi böyle bir felaket sürecinden kurtarmak isterse mart başlarında istifa etsin , erken seçim ilan etsin . ”

Nikolas Papadopulos ise Greentree-2’de Hristofyas’ın , açıkça mayıs ayına kadar dar takvimleri , çok taraflı konferans şeklindeki hakemliği ve Rumların “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak temsil edileceği bir uluslararası konferans yerine Rum toplumu olarak katılacağı çok taraflı konferans düzenlenmesini kabul ettiğini de sözlerine ekledi .