İsparta'da 'gül Yapraklı' Lokum Üretildi

görüntülü)ISPARTA - 29.

  01 . 2012 - Durmuş Genç - ``Türkiye`nin gül bahçesi`` olarak nitelendirilen Isparta`da bir firma , tamamen el yapımı , doğal gül yaprağından lokum üretti .

Yıldırım Şekerleme Yöneticisi Kenan Yıldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada , büyük emek ve özenle hazırlanan , hijyenik koşullarda paketlenen ürünlerinin en büyük sırrının ağabeyden kardeşe , ustadan çırağa aktarılan bilgi , deneyim ile işe duyulan saygı ve titizlik olduğunu söyledi .

Çalışmalarına 1972 yılında küçük bir imalathanede akide şekeri ve lokum imalatı ile başladıklarını belirten Yıldırım , her geçen yıl farklı ürün çeşitleri ile halkın taleplerine cevap verecek şekilde kendilerini yenilediklerini söyledi .

Sektörde yeniliklerin çok önemli olduğunu ve talepleri karşılayacak şekilde üretim yaptıklarını kaydeden Yıldırım , ``Şimdi patenti bize ait yüzde 100 gül yaprağından lokum ürettik . Biz ürünümüzü önce ücretsiz olarak müşterilerimizin beğenisine sunduk . Vatandaşlardan olumlu talepler gelince üretimimizi artırarak satışa çıkardık`` dedi .

İsmini `gül sarması` koydukları lokumun üretiminin tamamen el yapımı olduğunu söyleyen Yıldırım , ``Lokumun içerisinde özel olarak toplanan gül yaprağı var . Antep fıstığı ile süsleyip rulo şeklinde hazırladık . Gül yaprakları ile sardık . Bu ürün şuana kadar hiç bir yerde üretilmedi ve tamamen bize ait . Hedefimiz ürünümüz ile dünyaya açılmak`` diye konuştu .

Fabrikalarında 27 kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Yıldırım , talepler doğrultusunda her gün yeni fikirler geliştirip bunları ürünlerinde uygulamaya çalıştıklarını kaydetti . İstihdam yaratan , üreten ve çalışan kurumların desteklenmesini isteyen Yıldırım , ``Bundan sonraki dönemde de yeni ürün çalışmalarımız olacak . Amacımız farklı ürün konseptleri ile Türkiye ile birlikte yurt dışına açılmak`` dedi .

-``Nane aromalı mentollü lokum``Kenan Yıldırım , yeni ürün arayışları kapsamında nane aromalı mentollü lokum da ürettiklerini söyledi . Nane aromalı mentollü şekerlerin bulunduğu fakat lokumunun olmadığını kaydeden Yıldırım , ``Yeni ürün arayışlarında nane aromalı mentollü lokum üretimi yaptık . Bunu önce iş yerimizde sergiledik ve vatandaşlara ikram ettik . Beğenisine sunduğumuz vatandaşların görüşünü aldık . Olumlu tepkiler gelmesi üzerine seri üretimini yapmaya başladık`` diye konuştu .

Yıldırım , Isparta ve Türkiye`nin birçok bölgesine yeni üretimleri olan nane aromalı mentollü lokum gönderdiklerini kaydetti .

( DG-FÜ-ECN )
Kaynak: AA