Kar ve Tipi Sebebiyle Mahsur Kalan Köylüler Kurtarıldı
Kar yağışı ve tipi Kayseri’nin ilçelerinde etkili oluyor.

Özellikle Sarız ilçesinde etkili olan kar yağışı , ilçeyle bağlantılı köy yollarında ulaşımı etkiledi . Birçok köy yolu ulaşıma kapandı , yolda kalan vatandaşların imdadına ise İl Özel İdaresi ekipleri yetişti . Sarız ilçesinde , kaymakamlık ve jandarmaya saat 23 . 00’de ihbar geldi . İhbarda bulunanlar , ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Karapınar köyü çıkışında öğretmen Baki Akpınar , eşi ve iki çocuğunun aracı , onu kurtarmaya gidenler ile bazı köy minibüslerinin mahsur kaldığını bildirdi . Bunun üzerine karla mücadele ekibi , ilçe sorumlusu Mustafa Aslan nezaretinde harekete geçti . Ekipler , öğretmeni kurtarmaya giderken tipiden mahsur kalan Asker Aydoğdu , Mustafa Aktaş , Furkan Yıldız ve Ufuk Aktaş’ın içinde bulunduğu 38 HA 694 plakalı minibüse Tekeli-Çağlaksu köyü yolu arasında ulaştı . Araç , eksi 20 derecede , greyderle çekilerek kurtarıldı . Daha sonra aynı güzergahta bulunan ve kara saplanan bir başka araçla içindekilere ulaşıldı . Ekipler , bir sonraki hamlede öğretmen Baki Aydoğdu’nun bir başka öğretmen arkadaşından emanet aldığı ve içi boş olan 38 E 2443 plakalı araca yardım etti . Araç içindekilerin vatandaşlar tarafından köye götürüldüğü öğrenildi . Öğretmeni kurtarmaya giden iki kişinin yolda mahsur kaldığını gören ekipler 5 saat sonra bu kişilere ulaştı .
Ekipler , Karapınar girişi ile 20 kilometrelik güzergahta aynı yolu kullanan Damızlık , Çağlaksu ve Gerdekağarası’na giden köy minibüsleri ve yaklaşık 20 aracı gidecekleri bölgelere götürmek için büyük çaba harcadı . Ağır kış şartları buna izin vermeyince ekipler dönmek zorunda kaldı . Ekipler , araçlar ve yolcular bir greyder ve kepçenin yardımıyla yeniden Sarız ilçesine götürdü .
Öte yandan Kayseri-Kahramanmaraş , Kayseri-Malatya , Kayseri-Sivas , Kayseri-Develi yollarında ulaşım zaman zaman kapanıyor , açılıyor . Halen 81 köy , 13 mezra yolu ulaşıma kapalı durumda .
