Hüseyin Çelik: Anter Anter Başvurursa Vatandaşlık Verilecek-2

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın izniyle babası Musa Anter’in mezarını ziyaret eden Anter Anter’e vatandaşlık müjdesi verdi.

  Çelik , Başbakan Erdoğan’ın talimat verdiğini belirterek , “1972 yılında vatandaşlıktan çıkarılan Anter Anter’in İçişleri Bakanlığı’na başvurması halinde en seri şekilde vatandaşlık hakkı kendisine iade edilecektir . ” dedi .


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik , düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı . Fransa’da kabul edilen yasayı eleştiren Çelik , “Biz Fransa’dan yeni Emile Zola’lar , filozof Alen’ler bekliyoruz . Fransız aydınları Sarkozy ve benzerlerinin emellerine teslim etmemeliler . Ümit ediyorum ki Sarkozy ve ekibi bir kez daha mahcup olacaktır . ” diye konuştu .



HRANT DİNK TÜRKİYE’NİN DREYFUS DAVASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR

Hrant Dink davasında yaşanan gelişmeleri değerlendiren Çelik , “Dink davası bir manada Türkiye’nin Dreyfus davasına dönüşmüştür . Fransa ordusunda Yahudi bir subay olan Dreyfuss’un rütbeleri sökülmüştü . Ama Dreyfus’u Yahudi olmayan Fransız aydınları savundular . Yargılamalar yıllar yılı sürdü . Dreyfus`un haklılığı ortaya çıktı . Adalet Dreyfus için tahakkuk etti ve bunu gördü . Ama Dink olayında adalet eninde sonunda tecilli edecektir fakat ne yazik ki Dink bunu görmeyecektir . ” şeklinde konuştu .



HEM HRANTÇI HEM ERGENEKONCU OLAN İNSANLARI GÖRDÜĞÜMDE HAYRETLER İÇİNDE KALIYORUM

Dink’in katledilme sürecinde AK Partiye ve Hükümete yöneltilen eleştiri ve ithamlara tepki gösteren Çelik , “Aslında geriye gidip baktığımızda ulusalcı çevreler tarafından Dink için bir linç kampanyası başlatılmıştır . 301’den yargılanması esnasında bugün Ergenekon davasında tutuklu olan kişiler yargısız infaz yapmak üzere bu olaya dahil olmak istediler . Yumurta atan ve attıranlar da bu kişiler olmuştur . Bugün hem Hrantçı hem Ergenekoncu olan insanları gördüğümde hayretler içinde kalıyorum . ” eleştirisinde bulundu .




KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

‘Ergenekon örgütü nerededir’ diyen Kılıçdaroğlu’nun Dink cinayetinde örgüt var açıklamasını hatırlatan Çelik , Kılıçdaroğlu’nun bir biriyle çelişen açıklamasını şöyle yorumladı : “Olayın savcısı Din’i öldürenlerin Ergenekon örgütünün Trabzon ayağı olduğunu söylüyor . Dink’i katleden Ogün Samast ve Yasin Hayal’den ibaret olmadığını biliyorum . Beni buraya getiren deliller var . ”



ZİRVE KİTABEVİ , RAHİP SANTORA VE DİNK CİNAYETİ AMAÇ İTİBARİYLE AYNI

Malatya Zirve Kitabevi , Rahip Santora cinayeti , Dink cinayetinin amacı ve şekli itibariyle aralarında maddi somut bağ olmasa bile birbirine benzeyen cinayetler olduğunu kaydeden Çelik değerlendirmelerini şöyle sürdürdü :

“Bireysel hedef Hrant Dink’tir . Dink yem olarak seçilmiştir . Asıl hedef AK Parti parti iktidarıdır . 6-7 Eylül olaylarını yapanlarla Hrant Dink’e saldırı düzenleyen aynı zihniyettir . Türkiye’nin istikrarına darbe vurulmak istenmiştir . Her tarafta apartman kiliseleri oluşturuluyor dendi . 300 tane Kuvayi Milliye Derneği kuruldu . Sanal ortamda gayrimüslimlere yönelik çok ciddi saldırılar yapıldı . Dink olayı kime hizmet etti . Bu olayları çok tesadüfi gerçekleşmiş bir olay olarak değerlendiremezsiniz . ”



DİNK’İN EŞİ BAŞBAKAN’A MEKTUP YAZDI TEFTİŞ KURULU 4 İLDE ARAŞTIRMA YAPTI

Hükümetin Dink cinayetine ilişkin gerekli hassasiyeti göstermediğine dair eleştirilere 2007 yılından bu yana atılan adımları anlatarak cevap veren Çelik , Hrant Dink’in eşinin Başbakan’a mektup yazdığını , bunun üzerine Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun 4 ilde Dink cinayetiyle ilgili yeniden araştırma yaptığını belirtti . Çelik , ihmali bulunanlara ilişkin işlem yapılamasına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin müsaade etmediğini ve bu insanları korur tavır sergilediğini dile getirdi . Çelik , cinayetle ilgili özel yetkili savcı ve Cumhurbaşkanlığı DDK’nın da çalışmasını sürdürdüğünü kaydetti .