Erzurum Kış Sporları Festivali

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Çintimar:``Kış turizmi ve kış sporlarının başkenti olmanıngururunu yaşıyoruz.

Erzurum Kış Sporları Festivali
  Bunu geleneksel hale getirmeyihedefliyoruz`` ( fotoğraflı-görüntülü ) ERZURUM - 26 . 01 . 2012 - Erzurum`da düzenlenen ``Erzurum Kış Sporları Festivali`` kapsamında , kardan yapılan heykeller ile Erzurum Resim ve Fotoğraf Sergisi`nin açılışı yapıldı .

Yakutiye Medresesi önünde , Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından şehrin kültürel simgelerini yansıtan 7 adet kardan heykel ile kış turizmi ve sporla ilgili en iyi 100 resim ve fotoğraf , düzenlenen törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu .

Törene katılan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk , Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız , sanatçılar İbrahim Erkal ile Nurullah Akçayır , festival kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi .

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar , AA muhabirine yaptığı açıklamada , festivalin başarılı bir organizasyonla başladığını belirterek , dostluk , barış ve Erzurum`da kış sporlarının gelişimi için bu festivali düzenlediklerini söyledi .

Festivalin amacına ulaştığını savunan Çintimar , ``Erzurum`da kış turizmi ve sporla ilgili en güzel 100 resim ve fotoğrafı üniversiteden hocalar aracılığıyla belirledik ve bunu halkın beğenisine sunduk . Bu sergide , öğrencilerimizin yaptığı resimler , kompozisyonlar da yer alıyor`` dedi .

Olimpiyat düzenlenecek olan şehirde daha üst düzeyde festivallerin düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Çintimar , ``Kış turizmi ve kış sporlarının başkenti olmanın gururunu yaşıyoruz . Bunu geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz`` şeklinde konuştu .

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte kardan heykeller yapan öğretim elemanı Muhammet Hanifi Zengin de Erzurum`un kültürel motiflerini işleyen heykeller yaptıklarını ifade ederek , ``Erzurum`a özgü kültürel motiflerle , kardan heykeller yaptık . Burada bir haftadır çalışıyoruz`` diye konuştu .

( AYZ-MİS-ADA )
Kaynak: AA