Abdullah Uçmak: Tatlıses’in Vurulmasına Üzülmedim

Sanatçı İbrahim Tatlıses`e yönelik silahlı saldırı olayına ilişkin 9`u tutuklu toplam 12 sanıklı davanın ikinci duruşması başladı.

  Duruşma , dünkü oturumda düzeni bozduğu gerekçesiyle salondan çıkarılan tutuklu sanık Abdullah Uçmak’ın savunma yapmasıyla devam ediyor . Saldırı ile ilgisi olmadığını savunan Uçmak , “Tatlıses’in vurulmasına üzülmedim . ” dedi .


İstanbul 17 . Ağır Ceza Mahkemesinde görülen İbrahim Tatlıses`e ilişkin silahlı saldırı davasının ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak , Ersin Altun , Murat Alagöz , Nazife Erdemir , Nihat Şimşek , Abdulvahap İş , Ruşen Mahmutoğlu , Bülent Altun ve Yunus Ayık ile tutuksuz sanıklar Cengiz Güney , Emin Birdal ve Coşkun Yıldız hazır bulundu . Duruşmaya müşteki Ahmet Taşçı da katıldı . Olay sırasında başından yaralanan mağdur müşteki İbrahim Tatlıses ile şoförü Hakan Çalışkan ve asistanı Buket Çakıcı duruşmaya gelmedi .


Mahkeme Başkanı Gökmen Demircan , dünkü oturumda savunması sırasında söylediği sözler nedeniyle duruşmadan men edilen sanık Uçmak’ı uyardı . Başkan Demircan , Uçmak’a savunmasını mahkeme huzurunu bozmayacak ve hakaret içermeyecek şekilde yapmasını söyledi . İddianamenin bir numaralı sanığı olan tutuklu sanık Abdullah Uçmak , İbrahim Tatlıses ile husumetinin bulunduğunu söyleyerek , “2003 yılında Tatlıses’e bir saldırı yapacaktım . Yapamadan yakalandım . Cezaevinde bu defteri kapattım . Ama İbrahim Tatlıses sürekli beni şikâyet ediyor . İbrahim Tatlıses’in vurulduğuna üzülmedim . Ancak o bayana üzüldüm . ” ifadelerini kullandı .

Aralarındaki husumetin devam ettiğini kaydeden Uçmak , bu durumu rahmetli olan anne ve babasından çok emniyet teşkilatının daha iyi bildiğini söyledi .