Ziraat Bankası'ndan Vatso'ya Ziyaret

Ziraat Bankası`ndan bir heyet, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziraat Bankası'ndan Vatso'ya Ziyaret
  Görüşmede Van`daki ekonomik durum , üyelerin kredi kullanımı ve kredilerde bankaların takındığı tutum değerlendirildi .

Ziraat Bankası Van Bölge Başkanı Kemalettin Bayat ve İpekyolu Şube Müdürü Ercan Durmuş`un katıldığını ziyarette konuşan VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu , önceki hafta Van`da 3 kamu bankası genel müdür yardımcısı , KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu yetkililerinin katıldığı koordinasyon kurulu toplantısı yapıldığını hatırlatarak sonuçlarının olumlu olması gerektiğini , özellikle kamu bankalarının bu konuda öncülük etmesi gerektiğini belirtti . Nadiroğlu , Van`da yaşanan depremlerden sonra ekonominin çok zor süreçtengeçtiğini belirterek " Kabul etmeliyiz ki , tüccarımız , sanayicimiz ve esnafımız depremlerden ekonomik olarak olumsuz etkilendi . Kent ekonomisi durma noktasına geldi . Bu durumdan çıkmak için öncelikle kredi kaynaklarının devreye girmesi , zor durumda olan tüccar , sanayi ve esnafın desteklenmesi gerekir . Bu konuda kamu bankalarının öncülük etmesi en büyük beklentimizdir . Bizler bankaların risklerini minimum seviyede tutup buna göre kredilendirme yapmasını istiyoruz . Elbette ki ödeme alışkanlığı olmayan , maliyapıları kötü durumdaki müşterilerin elemelerden geçmesi gerekir ama hak eden , mali yapıları yeterli müşterilerin de mağdur edilmeden kredilendirme işlemini gerçekleştirmesini istiyoruz " dedi .

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu , deprem süreci itibariyle başta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve diğer Bakanlarla yaptıkları görüşmeler ve taleplerin sonucu olarak kamu bankalarından oluşan Koordinasyon Kurulu`nun Van`da geniş katılımlı toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek " Süreç ağır işlese de müşterilere kredi verilmesinin hızlanacağını bekliyoruz . Çünki değerlendirme süreçleri bitti . Bundan böyle artık bankaların hızlı bir şekilde zor durumda ama hak eden müşterilere krediişlemlerini sonuçlandırması en büyük beklentimizdir . Bugün itibari ile KOSGEB`e kayıt yapan KOBİ sayısı 11 bin civarında . Bu KOBİ`lerden yaklaşık 7 bin tanesi kredi için müracaat etmiş . Bu başvuruların bankalar tarafından bir an önce değerlendirilmesi ve Van ekonomisine dönmesi en büyük beklentimizdir " dedi . ZİRAAT BANKASI GİRİŞİMCİ ŞUBESİNİN İLKİ VAN`DA AÇILDI Ziraat Bankası Bölge Başkanı Kemalettin Bayat ise Ziraat Bankası olarak ilk girişimci şubeyi Van`a açtıklarını belirtti . Ziraat Bankası olarak Van`ı çok önemsediklerini anlatan Bayat " Tüm çalışmalarımız Van ekonomisini yeniden canlandırmak ve bunda aktif rol almaktır . Deprem sürecinde Van Bölge Başkanlığının aktif bir şekilde hizmet vermesi için yoğun çaba gösterdik . 9 Şubat itibari ile Van Merkez Şubesi olarak müşterilerimize hizmet veriyoruz . Şimdiye kadar KOSGEB aracılığı ile müracaat eden 19 firmaya100 bin , 49 firmaya da 30 Bin TL . kredi kullandırdık . Ayrıca 60 müşterimizin dosyasını da KGF`ye gönderdik . Bu anlamda Van`da KOSGEB Kredisini en çok kullandıran bankayız " dedi .

Bayat , banka olarak sürecin hızlanmasını , müşterilerinin kredi taleplerini biran önce sonuçlandırmak için , İpekyolu üzerinde açtıkları Girişimcilik Şubesi ile bu konuda da gerekli duyarlılığı gösterdiklerini söyledi

Görüşmede Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Kantarcıoğlu , Ayhan Fidan , Yönetim Kurulu Üyeleri Roza Kartal , Hacı Tugay , Ramazan Yorulmaz , Mustafa Karaduman , İbrahim Sevimli de hazır bulundu .
Kaynak: İHA