Yozgat İl Özel İdaresi, Tarımsal Faaliyetlere 1,445 Milyon Lira Ayırdı
Yozgat’ta bu yıl İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesi yatırım programları dahilinde Tarım İl Müdürlüğü`ne bir milyon 445 bin lira ödenek ayrıldı.

Tarım İl Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada bu ödeneğin 500 bin lirası Kadışehri Deveci Havzası Meyvecilik ve Sulama Tesisi Entegrasyonu Projesi kapsamında Kadışehri ilçesine , geriye kalan 945 bin lira meyveciliği geliştirme projeleri , bağcılığı geliştirme projesi , sebzeciliği geliştirme projeleri , yem bitkilerini geliştirme projeleri , tarla bitkileri projelerine ayrıldı .
Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında , korunga , silajlık mısır , Macar fiği ve yonca tohumları alınarak çiftçilere dağıtımı yapılacak böylelikle yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılmasının sağlanacağı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi :
" Meyveciliği ve bağcılığı geliştirme projeleri kapsamında elma , armut , ayva , kiraz ve bağ fidanı alımı yapılarak kapama meyve bahçeleri ve bağ tesislerinin kurulması teşvik edilecektir . Sebze üretimini geliştirme projeleri kapsamında ; sırık domates fidesi , soğan tohumu , sarımsak tohumu , kabak çekirdeği tohumu , çilek fidesi , karpuz fidesi ve tohumu , kavun fidesi ve tohumu temini yapılarak alternatif ürün yetiştiriciliğinin artırılması amaçlanmaktadır . "
