'dinozor Dünyası' Kapılarını Açtısaraybosna

Bosna Hersek`in başkenti Saraybosna`da ``Dinozor Dünyası`` sergisi açıldı.

  Saraybosna ' nın Pionirska Dolina hayvanat bahçesinde düzenlenen ve gerçek boyutlarda plastik maket olarak hazırlanan 52 dinozor ve dinozor yavrusu ile " mağara adamlarından ' ' oluşan sergi Saraybosnalılar ' ın büyük ilgisini topladı .

19 Şubat ' a kadar ziyaretçilere açık olacak serginin kapsamında gösterilen milyonlarca yıl önce ölen doğal büyüklüğündeki hayvanlar , en çok çocuklar tarafından ilgi gördü .

AA muhabirine açıklamaya yapan 10 yaşındaki Mariyan Şehiç , dinozorları bugüne kadar çizgi filmlerde gördüğünü , fakat çocukların genellikle korktuğu bu ilginç hayvanları doğal büyüklüğünde görmenin ' ' dinozorların aslında ne kadar sevimli olduğunu ' ' gösterdiğini anlattı .

Uluslararası ' ' McCann ' ' tanıtım ajansının organize ettiği ve 19 Şubat ' a kadar her gün saat 09 . 00 -19 . 00 arası ziyaretçilere açık olacak sergide gösterilen ' ' dinozorlar ' ' daha sonra Almanya ' nın Hannover kentindeki müzede sergilenecek .

' ' McCann ' ' tanıtım ajansının sözcüsü Amra Jusoviç , serginin daha önce Sırbistan ' ın başkenti Belgrad ' da açıldığını ve Saraybosna ' dan sonra Karadağ ' ın başkenti Podgorica ' da kurulacağını belirtti .

AA muhabirine açıklama yapan Jusoviç , ' ' Bu Avrupa ' nın en gösterişli dinozor sergisidir ' ' dedi .

Sergide yer alan 52 parçanın Hannover ' deki tarih enstitüsü tarafından kontrol edildiğini söyleyen Jusoviç , serginin özellikle çocuklar tarafından büyük ilgi gördüğü ve eğitici etkisi olduğunu da sözlerine ekledi .
Kaynak: AA