Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Gözlerini Açarak Görmeye Başladı

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yüz Nakli Olan Uğur Acar, Gözlerini Açarak Görmeye Başladı
  Dr . Ömer Özkan , yüz nakli olan Uğur Acar’ın ( 19 ) gözlerini açarak görmeye başladığını açıkladı .


Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar , gözlerini açtı . Akdeniz Üniversitesi’ne giden Antalya Valisi Ahmet Altıparmak , hastalar hakkında Rektör İsrafil Kurtcephe , Prof . Dr . Ömer Özkan ve ekibinden bilgi aldı .

Daha sonra hastane bahçesinde basın toplantısı düzenleyen ekip , nakiller hakkında gelişmeleri gazetecilerle paylaştı . Her iki hastanın da sağlık durumun iyi olduğunu belirten Özkan , yüz nakli olan Uğur Acar’ın servise alındığını açıkladı . Sabah saatlerinden itibaren Acar’ın kendileriyle irtibata geçtiğini söyleyen Özkan , " Gözlerini açtı . Artık bizi görebiliyor . Her şekilde anlaşabiliyoruz . Konuşması şu an için mümkün değil , bir kaç gün sonra o imkânı vereceğiz . Ama şu an itibariyle bize tek söylediği şey acıktığı . Artık bununla ilgili bilgi verebiliyor . O bizim için çok iyi bir durum . ” dedi .

Bir kaç gün sonra hastanın beslenmesine başlanacağını belirten Özkan , şuan için damardan beslendiğini kaydetti . Özkan , psikiyatri tedavisinin de bugünden itibaren başlayacağını sözlerine ekledi .


Kol nakli ameliyatı olan Atilla Kavdır’ın bir süre daha yoğun bakımda tutulacağını belirten Ömer Özkan , durumunun henüz servise çıkarılacak kadar iyi olmadığını kaydetti . Onu da bir kaç gün sonra normal servise çıkaracaklarını söyleyen Özkan , şu anda bir sorun olmadığını kaydetti .


Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da hastalar hakkında bilgi aldığını söyledi . Aldığı bilgiye göre her iki hastanın da sağlık durumun iyi olduğunu söyleyen Vali Altıparmak , “Üniversitedeki arkadaşlarımız çok büyük bir başarıya imza attılar . Yoğunluk içerisinde gelerek arkadaşlarımızı meşgul etmemek için bende bugün geldim . Tek gayemiz hastaların durumu öğrenmek . Her iki hastanın durumu da gayet iyi . Ailelerine biran önce kavuşurlar . Ahmet Kaya’nın ailesine teşekkür ediyorum . Şükranlarımızı sunuyorum . Onun yürekli ailesi büyür bir fedakârlık özelliği sergilediler . Bu başarı Türk doktorların gelmiş olduğu noktayı göstermesi açısından son derece önemli . Bu başarılar ilk değil sonda olmayacak , biliyorum . Çok daha büyük başarıları imza atacaklarını biliyorum . ” diye konuştu .