Muğla Üniversitesi Jeotermal Kaynakları Araştıracak

Aydın, Denizli ve Muğla`yı kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), doğrudan faaliyet desteği kapsamında ilk sözleşmeyi Muğla Üniversitesi (MÜ) ile imzalıyor.

Üniversitenin, Muğla ve çevresinde jeotermal enerji kaynaklarının envanterini hazırlamak, bunların verimli, planlı ve düzenli kullanılması için bilgi altyapısı oluşturmak, şehrin ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı "Muğla’nın Jeotermal Kaynakları ve Doğal Mineralli Sularının Envanteri" adlı proje, teknik ve mali değerlendirme sonucunda başarılı bulundu.

MÜ`nün evsahipliğinde yarın (3 Ocak) düzenlenecek sözleşme imza törenine GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner ile uzmanlar, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Yılmaz, projede çalışacak Yrd. Doç. Dr. Özgür Avşar, Prof. Dr. Fikret Kaçaroğlu, Doç. Dr. Gonca Kuşcu, Doç. Dr. Semih Gürsu ve Yrd. Doç. Dr. Bedri Kurtuluş katılacak. Alanında uzman beş bilimadamının yürüteceği proje kapsamında su numunesi toplama, kimyevi tahliller, jeolojik haritalama, mineralojik-petrografik analizler, sıcaklık, pH, elektrik iletkenliği gibi fizikokimyevi parametrelerin ölçümü, koordinatlandırma, fotoğraflama ve rapor yazımı gibi çalışmalar yapılacak. Muğla’nın jeotermal kaynakları ve doğal mineralli sularının envanterini üç ayda çıkarmayı amaçlayan çalışmadan Özel İdare, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü gibi ilgili devlet kurumlarının, akademisyenlerin ve yatırımcıların doğrudan yararlanması bekleniyor. Proje, jeotermal enerjinin verimli, planlı ve düzenli kullanılmasına katkı sağlayacağından Muğla’daki jeotermal sektörünün gelişimini olumlu etkileyecek ve dolayısıyla şehir halkı da faydalanmış olacak.