Şehir Hastanesi’nin Kesin Projesi Bir Ay İçinde Hazır Olacak

Türkiye’de ilk bölge hastanesi olacağı belirtilen Kayseri Şehir Hastanesi’nin kesin projesinin 30-45 gün içinde çıkarılacağı ifade edildi.



Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan Kayseri Şehir Hastanesi, Türkiye’ye model olacak. Bin 585 yatak kapasiteli hastanenin inşaatını yapacak YDA İnşaat’ın teknik ekibi Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız’ı ziyaret etti. YDA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İspir’le birlikte Proje Müdürü Mimar Yavuz Çal, Proje Direktörü İnşaat Mühendisi Tunç Duygun`un da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Ahmet İspir, Başkan Yıldız’a hastane inşaatı hakkında bilgi verdi.

Hastane kesin projesinin bir ay ya da 45 gün içinde hazır hale geleceğini belirten Genel Müdür Yardımcısı İspirli, 3 yıl sürmesini planladıkları inşaat çalışmalarının Başbakan Erdoğan’a temel atma töreninde verdikleri söz nedeniyle 2,5 yıl olarak revize ettiklerini kaydetti. İspirli, şehir hastanesinin hizmet kalitesini ve içeriğini artırmak için hasta ve yakınlarının kullanabileceği 4 yıldızlı otel, spor merkezi, kafeterya, çarşı gibi sosyal donatılar yapmayı düşündüklerini ifade etti.


Projenin Türkiye’de ilk olduğunu hatırlatan Kocasinan Belediye Başkanı Yıldız da bunun Kayseri için önemli bir kazanç olduğunu söyledi.