Doktorlardan Öğrencilere Diş Fırçalama Teknikleri

Bitlis`in Tatvan ilçesinde Toplum Sağlık Merkezi doktorları, ilçeye bağlı yaklaşık 30 okulda ilk ve ortaöğretim öğrencilerine sağlıklı diş fırçalama tekniklerini anlattı.

Ağız ve diş sağlığı bilincinin kazanılması için öğrencilere diş fırçalamanın önemi ve fırçalanmaması durumundaki olumsuzluklar hakkında bilgi veren Tatvan Toplum Sağlık Merkezi Hekimi Mustafa Ogulluk, öğrencilere günde en az 3 defa dişlerini fırçalamaları gerektiğini anlattı.

Slaytlarla öğrencilere diş çürümesi ve devamında yaşanan olumsuzlukları aktaran Ogulluk, öğrencilerden dişlerini düzenli bir şekilde fırçalama sözü aldı.

Doktorlar, daha sonra sessiz bir şekilde dersi dinleyen öğrencilere gönüllüler tarafından bağışlar yoluyla toplanan diş macunu ve diş fırçalarını hediye etti.

9 gün boyunca ilçe merkezine bağlı Kırsal kesimlerdeki okulları dolaşarak diş sağlığı konusunda yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim veren doktorlar, son olarak öğrencilerin düzenli olarak dişlerini temizlemesi için fırçalama takvimi çizelgesi dağıttı

Kaynak: İHA