Depremzede Öğrencilere Yönelik Psikososyal Müdahale Ekibi Kuruldu

Ağrı`nın Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürlüğü, Van’dan ilçeye nakil ve misafir öğrenci olarak gelen ilköğretim depremzede öğrencilerine yönelik `Psikososyal Müdahale` ekibi oluşturdu.



İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekibin listesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamuran Uğur, Atatürk İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Musa Karahasan, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı ve Rehber Öğretmeni Erdal Kaya, Öğretmenevi Müdür Yardımcı ve Aso öğretmeni Ayhan Taşdemir ve yine Rehberlik Danışma öğretmenleri Sinem Kadı İle Resul Demir yer aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü Seminer Salonu`nda depremzede öğrencilere ilk olarak, rehber öğretmen Erdal Kaya tarafından verimli ders çalışma ile ilgili seminer verildi. Yine rehber öğretmenlerden Sinem Kadı ve Resul Kaya ise öğrencilere psikososyal problemlerle ilgili verimli bilgiler aktardı.

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamuran Uğur, ilçeye gelen ilk ve ortaöğretim depremzede öğrencileri tespit ederek, yerleştirilen okullarda tek tek ziyaret ettiklerini, bu ziyaretlerde öğrencilerin problemlerini tespit ettiklerini, daha sonra ise bu sıkıntıları giderme noktasında yardımcı olduklarını ifade etti. Uğur, öğrencilerin depremde yaşadıkları psikolojik sıkıntıları atmaları için gereken çalışmaları yaptıklarını ve ileriki zamanlarda ise bu gibi çalışmaların devam edeceğini, bunun yanı sıra depremzede öğrenci velilerini de evlerinde ziyaret edeceklerini kaydetti.

Depremzede öğrenciler ise sadece öğretmenlerin değil, Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz`ı da kendileri ve aileleriyle çok yakın ilgilendiğini belirterek, sorumlu davranan herkese teşekkür etti.