535 Köy Yolu Ulaşıma Kapandıerzurum

Doğu Anadolu Bölgesi`nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 535 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı ve tipi etkili oluyor.

Kar kalınlığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 40, Bayraktepe'de 140, Palandöken'de 55 santimetre olarak ölçüldü.

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 381, Ağrı'da 140 ve Kars'ta 14 olmak üzere toplam 535 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ulaşımın sağlanamadığı köylerde özellikle hasta nakillerinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son 24 saatte, yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 4 hamile ile 4 hasta, karla mücadele ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Sarıkamış-Karaurgan, Erzurum-Çat, Tekman-Gökoğlan, Erzurum-Konaklı Kayak Merkezi, Karayazı-Göksu, Hınıs-Varto, Erzurum-Ağrı, Erzurum-Muş ve Karaçoban-Karagöz karayollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.

Ardahan-Artvin karayolundaki buzlanmanın trafikte aksamaya neden olduğu belirtildi.

Kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 1'i yolcu otobüsü 22 araç ve 132 yolcu, İl Genel Sekreterliği ve karayolları ekiplerince kurtarıldı.

Bu arada, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 5, Ağrı'da eksi 3, Kars ve Ardahan'da eksi 1, Bayburt ve Erzincan'da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Kars'ta 0, Erzurum, Ağrı ve Ardahan'da 1, Bayburt'ta 2, Erzincan'da 4, Iğdır'da 9 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, şiddetli rüzgar konusunda vatandaşları uyarıyor.
Kaynak: AA