Kayak Merkezinde Renkli Sezon Açılışı

Burdur`un Yeşilova ilçesi Eşeler Yaylası`nda yapılan Salda Kayak Merkezi`nin sezon açılışı, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, protokol mensupları ve gazeteciler tarafından kayarak yapıldı.

Kayak Merkezinde Renkli Sezon Açılışı
Salda Kayak Merkezi`nin sezon açılışında Burdur Valisi Süleyman Tapsız, protokol mensupları ve gazeteciler kayak yaptı. Salda Kayak Merkezi`nin 2 bin 79 rakımlı Eşeler Yaylası`nda 5 pistten oluştuğunu dile getiren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, "Tesis, Burdur`a 77, Yeşilova ilçesine ise 14 kilometre mesafede. Kayak alanı 2 bin 79 metre rakımda bulunuyor. Tesiste en uzunu bin 600, en kısası ise 950 metre olan 5 pist ile 860 metre uzunluğundaki teleski hattı yer alıyor" dedi. "TESİSLER HAZIR, SPORCULARI BEKLİYOR" Salda Kayak Merkezi`nin, Salda Gölü manzarası eşliğinde, kayak severlerin beklentilerine cevap veren bir kayak merkezi olduğunu ifade eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız, sporcuları ve kayak severleri Salda Gölü Kayak Merkezi`ne davet etti.

Salda Kayak Merkezi`nin yapımının gerçekleştirildiği arazinin yerli ve yabancı turistlerin sık kullandığı Antalya-Denizli güzergahındaki sınırlar içerisinde bulunduğunu söyleyen Burdur Valisi Süleyman Tapsız, "Burası her geçen gün bir cazibe merkezi haline gelecek. Biz burayı üniversite diğer kurumlarımızın da desteğiyle daha aktif hale getireceğiz. Burdur için hayal olan bir şey şu anda gerçek oldu. Buraya gelenler yazın Salda Gölü`nde su sporları yapacak, kışın da muhteşem manzarasıyla kayak severleregörsel bir şölen sunacak" diye konuştu

PROTOKOL MENSUPLARI VE GAZETECİLER KAYAK YAPTI Salda Gölü manzarası ve çam ağaçları eşliğinde Salda Kayak Merkezi`nde ilk kez kayak yapan Burdur Valisi Süleyman Tapsız`a, protokol mensupları da eşlik etti. Havanın güzel olması sebebiyle gazeteciler de kayak yaptı. Bazı gazeteciler kayak yapmayı öğrenirken, bazı gazeteciler ise Burdur Valisi Süleyman Tapsız, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı`ya eşlik ederek kayak merkezinde bulunan 5 pistte kayak yaptı.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ise kayak yapmayı öğrenen gazetecilerle şakalaştı. Gazetecilerin yanı sıra Yeşilovalı vatandaşlarda kayak merkezine gelerek kızakla kaydı. Salda Kayak Merkezi`nde yapılan sezon açılışı sucuk ekmek ikramı ile sona erdi.
Kaynak: İHA