Fuhuş Zanlısı 22 Kişide Hıv Çıktı

İzmir`de 2011 yılında fuhuş olaylarına yönelik düzenlenen 155 operasyonda, toplam 107 kişi tutuklandı.

Fuhuş Zanlısı 22 Kişide Hıv Çıktı
Fuhuş yaptığı belirlenen 22 kişide, kan tahlilleri sonucu HIV, hepatit C ve frengi gibi hastalıklar tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlâk Büro Amirliği ekipleri, geçen yıl boyunca fuhşa aracılık, yer temin etmek, küçük yaşta çocuğa fuhuş yaptırmak ve fuhuş amaçlı suç örgütü kurmak suçlarından 181 kişiyi gözaltına aldı. Bu zanlılardan 107`si mahkemece tutuklandı. Ayrıca 98 ev, 31 otel, 12 masaj salonu, bir hamam, bir sinema salonu ve bir birahaneye, fuhuş veya aracılık suçlamalarıyla 90 güne kardar kapatma cezaları verildi.


22 ZANLIDA HIV VİRÜSÜ ÇIKTI
Ahlâk Büro Amirliği ekiplerince fuhuş gerekçesiyle haklarında kanuni işlem yapılan toplam 576 yerli ve yabancı uyruklu kadınla 183 travestiden 22`sinin HIV, frengi ve hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklar taşıdığı belirlendi. Ekipler ayrıca hakim kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı`nca yapılan takipte, internetten çocuk pornosu indirdiği tespit edilen 42 adrese operasyon düzenledi. Bunlarda 58 kişi gözaltına alınırken 52 bilgisayara el koyuldu. İfadeleri alınan zanlılar, bilgisayarlarının incelenmesinden sonra işlem yapılmak üzere serbest bırakıldı.


TOPLAM 3 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ
Ekipler, kumar oynatıldığı belirlenen adreslere de 401 operasyon düzenledi. Kumar oynatan 401 kişi hakkında yer temininden, kumar oynayan bin 288 kişi hakkında ise Kabahatler Kanunu`ndan işlem yaparak, toplam 26 bin 518 lira para cezası uygulandı. Belediye, Maliye, SGK, Sağlık ve Tarım il müdürlükleri ekipleriyle birlikte 331 müzikhol, birahane ve içkili işyerinde yapılan denetimlerde ise 36 bin şişe kaçak içki ele geçirildi. Ruhsatı bulunmayan veya çalışma saatlerine uymayan 77 işyeri hakkında işlem yapıldı. Buralara, mevzuata aykırılıklar sebebiyle toplam 3 milyon lira para cezası kesildi. Yıl boyunca devam eden denetimlerde, turistik gazinolarda çalışan yabancı uyruklu kadınlardan 46`sı, izinsiz olduğu belirlenerek sınırdışı edildi.