Chp'li Karakaş: Kılıçdaroğlu Hakkında Fezleke Hazırlanması Tehlikeli

CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırlanmasını tehlikeli bir gidiş olarak değerlendirdi.

Chp'li Karakaş: Kılıçdaroğlu Hakkında Fezleke Hazırlanması Tehlikeli

Çukurova Kitap Fuarına katılmak üzere Adana’ya gelen Ercan Karakaş, il binasında partililerle buluştu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türkiye’nin en önemli sorununun özgürlükler ve demokrasi olduğunu söyleyen Karakaş, “Hükümet ileri demokrasiye geçtiğimizi aktarsa da, olup bitenler nedeniyle biz tam tersini söylüyoruz. Yanıltma yapmaya çalışıyorlar. Malatya’da ABD ve NATO himayesinde füze kalkanı kuruluyor. Bunu protesto etmek isteyen öğrenciler şiddetle bastırılıyor. Ülke genelinde 500 genç bu tür eylemlere katıldıkları için şu anda demir parmaklıklar arasında. Bir konudaki isteklerini barışçıl yöntemlerle dile getirmeye kalkan, demokratik haklarını kullanan gençlere böyle davranılması hangi demokratik ülkede olur?. Türkiye’de basın özgürlüğü de yok. Cezaevlerinde, aralarında milletvekili Mustafa Balbay’ın da bulunduğu 100 kadar gazeteci var.” dedi.

Türkiye`deki tutukluluk sürelerinin cezaya dönüşmüş durumda olduğunu belirten Karakaş, uzun tutukluluk süresi sorununun yasal düzenlemelerle çözülmesi gerektiğini ifade etti. Karakaş, “Başbakan gözaltına alınan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’la ilgili ‘Tutuksuz yargılanması daha iyi olurdu’ diyor. Başbakanlık şikayet mercii değildir. Bunun için gereken yasal adımları atarsın. Başbuğ konusunda timsah gözyaşları döküyorlar. Korku toplumu oluşturuldu. Sıradan vatandaş bile dinlenip dinlenmediğiyle, izlenip izlenmediğiyle ilgili tedirgin.” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili fezleke hazırlanması ve meclise sunulmasının son nokta olduğunu vurgulayan Karakaş, gidişin tehlikeli olduğunu ve hükümetin bir an önce gerekli adımları atması gerektiğini açıkladı.

12 Eylül Anayasasının değiştirilmesini, bu darbeden en olumsuz etkilenen parti olarak istediklerinin altını çizen Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenisi için yol temizliği yapılmalı, içerik iyi belirlenmeli. Yeni Anayasanın özgürlükçü, demokratik olması için, ülkedeki baskı politikalarının terk edilmesi ve antidemokratik durumun düzeltilmesi gerek. Çözüm CHP’dedir. Gerçek özgürlük, insan hakları, sosyal demokrasi, adalet CHP iktidarında sağlanabilir. Bu anlamda CHP’de kongre süreci büyük önem taşıyor. Genel Başkanımız, halkın duyarlılıklarını mahallelerden Ankara’ya taşıyacak bir yapı oluşturmak istiyor. Bu açıdan CHP Adana örgütünün istikrarlı ve tecrübeli olduğunu, başarısını sürdüreceğini düşünüyoruz.”
5. Çukurova Kitap Fuarıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Ercan Karakaş, bir önceki, yani 4. Çukurova Kitap Fuarını 190 bin kişinin izlediği istatistiki bilgisini öğrendiğini söyleyerek, “İzmir kitap Fuarı bu ziyaretçi sayısına 11. yılında ulaşmıştı. Bu yıl da Çukurova Kitap Fuarına ilgili yoğun. Bu durum CHP açısından, sosyal demokrasi adına çok önemli. Çünkü iktidarlar bilgiyle kurulur.” ifadesini kullandı.