Nagehan Alçı'dan Ahmet Kekeç'e 'yandaş' suçlaması

Akşam gazetesi yazarı Nagehan Alçı, meslektaşı Ahmet Kekeç'i iktidar yandaşı olmakla suçlayınca canlı yayında adeta kıyamet koptu.

Nagehan Alçı'dan Ahmet Kekeç'e 'yandaş' suçlaması
Alçı ve Kekeç canlı yayında atıştı.

Kanal 24'te Nagehan Alçı ve Ahmet Kekeç'in günün gelişmelerini yorumladığı 'Nerede Kalmıştık?'programı günün en ilginç polemiklerinden birine sahne oldu. Kekeç ve Alçı arasında geçen sert "Yandaşlık" tartışması programa damgasını vurdu

Nagehan Alçı'dan Ahmet Kekeç'e 'yandaş' suçlaması

Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan fezlekeyi eleştiren Naghena Alçı ve Kılıçdairoğlu'nun yaptığı açıklamanın hakaret içermediğini ve Kılıçdaroğlu hakkında dava açılmasını doğru bulmadığını söyledi. Nagehan Alçı, Kemalş Kılıçdaroğlu'nun yargıyı hedef alan ve fezlekeye konu olan sözlerini 'ifade özgürlüğü' olarak yorumlayıp Selahattin Demirtaş'ın Genelkurmay Başkanı için 'bizim nazarımızda onbaşı değilsin' demesini ise 'hakaret' olarak eleştirince Ahmet Kekeç, Nagehan Alçı'ya sert tepki verdi. Ahmet Kekeç, Nagehan Alçı'nın Kılıçdaroğlu ve Demirtaş'ın sözlerini farklı bir şekilde değerlendirmesini 'tutarsızlık' olarak yorumlarken, her iki siyasetçinin yorumlarında hakaret olduğunu savundu.

BELDEN AŞAĞI VURMA
Nagehan Alçı'nın Ahmet Kekeç'e olan tepkisi ise programa damgasını vuran gelişme oldu. Nagehan Alçı, Ahmet Kekeç'i hükümet yandaşı olmakla suçladı. Yandaşlık suçlamasıyla karşı karşıya kalan Kekeç ise Alçı'ya "Bak belden aşağı vuruyorsun, ayıp ediyorsun, hakaret ediyorsun, dinlemeyi de bilmiyorsun.Ayıp." diyerek tepki gösterdi. Kekeç, "Önce dinlemeyi öğreneceksin, sonra da hakaret etmeden, belden aşağı vurmadan konuşmayı öğreneceksin" dedi.

BENİ HİZAYA ÇEKME

Nagehan Alçı ise Ahmet Kekeç''in bu sözlerine "Beni hizaya çeker gibi bu tarz konuşmalar hoş değil. Ben bunu ders verir gibi ekrandan yapmayı doğru bulmam." diyerek tepkisini gösterdi.

BEYAZ GAZETE