Gediz-kütahya Karayolu Yoğun Kar Yağışı Yüzünden Gece Geçici Olarak Trafiğe Kapatıldı

Gediz-Kütahya Karayolu yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Gediz-kütahya Karayolu Yoğun Kar Yağışı Yüzünden Gece Geçici Olarak Trafiğe Kapatıldı
Eskigediz Yaylaköy Rampası ile Yunuslar beldesi arasında akşam saat 21.00 civarı başlayan kar yağışı ile yoldaki araçlardan 6`sı kayarak kara saplandı. Ağır tonajlı araçlarla kapanan yolda trafik durdu.

Olaya müdahale eden Gediz trafik ekipleri, yol emniyetinin sağlanması amacıyla Eskigediz-Yunuslar beldeleri arasında araçların geçişini geçici olarak izin vermezken, yolun her iki yönünde uzun araç kuyrukları oluştu.

Gediz ve Çavdarhisar`dan gelen Karayolu ekipleri ile köylerden gelen traktörlerin yardımıyla kayan araçlar kurtarıldı. kar ve aşırı buzlanmaya karşı yapılan tuzlama çalışmalarının ardından yol ulaşıma açıldı.

Yol güzergahında incelemeler yapan Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, yoğun kar yağışıyla meydana gelen araç kaymaları yüzünden yolun yaklaşık 1.5 saat ulaşıma kapatıldığını, daha sonra tekrar trafiğe açıldığını söyledi.

Ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışının ilerleyen saatlerde artarak devam edebileceğini belirten Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, trafik ekiplerine anonslar geçerek sürücüleri gizli buzlanma ve etkili kar yağışı konusunda uyarmalarını, güzergahta zincirsiz ve çekme halatsız araçların seyrine izin verilmemesini istedi.
Kaynak: İHA