Boydak Ailesinden Eğitime Kültür Merkezi Desteği

Boydak ailesi, Kayseri Özel Yelkenoğlu Lisesi’ne 380 kişilik ve çok amaçlı kullanma imkanı bulunan kültür merkezi yaptırdı.

Tiyatro, sinema, konferans salonu olarak kullanılabilen 380 kişilik kültür merkezine, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak’ın annesi Sefure Boydak adı verildi.


Boydak ailesinin eğitime desteği devam ediyor. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Yelkenoğlu Lisesi`nin tiyatro, sinema, konferans gibi etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı kültür merkezi yaptırdı. Merkezin açılış törenine katılan Hacı Boydak, aile olarak eğitime verdikleri desteğin devam ettiğini ve Yelkenoğlu Lisesi gibi başarılara imza atmış okula kültür merkezi yaptırdıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Bu okulları eğitime kazandıran Yelkenoğlu ailesine teşekkür ederek açıklaması sürdüren Boydak, “Yelkenoğlu ailesi kadar bizlerde gurur duyuyoruz. Burada lise binası yapıldı ve faaliyete geçti. Bu okullarımız her yıl başarı rekorları kırıyor. Türkiye derecesi alıyor ve ilkleri yaşıyorlar. Biz öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz. Bizim onlar için sağladığımız bu imkanlar helal hoş olsun. Biz inşallah bu başarıların devam edeceğine inanıyoruz. Yine Melikşah Üniversitemiz de ciddi anlamda başarılar elde edeceklerdir. Bu hizmetlere emek veren tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz. Bizim içinde burada değişik bir yılbaşı gecesi oldu. Teşekkür ediyoruz.” dedi.


Hacı Boydak, kültür merkezine Sefure Boydak adını vermelerini ise şöyle anlattı: “Hacı annemden bahsetmek istiyorum. Şükrü ağabeyimin annesi bizim de annemizdi. Biz bir aile idik. Babam ile amcamın birer bisikleti vardı. Biz yıllardır kiralarda oturduk. Birçok mahallede ev tuttuk ve kiralık evlerde gezdik. Nereye gitsek amcam mutlaka altlı üstlü bir ev tutardı. Biz hep kardeş gibi büyüdük. Şükrü ağabeyimin annesine biz de küçük anne derdik. Biz kendisini çok özlüyoruz. Mekanı cennet olsun. Bir bayram gününde kaybettik. Burayı onun adına yaptırdık, ama onun adına daha başka hayırlarımız olacak. Daha sonraki sene de Şükrü ağabeyim ve ben bir yurt yaptıracağız. Bu arada herkesin yeni yılınızı tebrik ediyorum.”

Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal, yapılan kültür merkezinin birçok aktivitelerin yapılabileceği şekilde dizayn edildiğini ifade etti. Koksal, “Her türlü seminer, panel, tiyatro gösterisi, yarışmalar burada yapılacak. Burası tam donanıma sahiptir. Buranın yapımını ve dizaynı Hacı Boydak beyin önderliğinde Boydak ailesi üstlendi. Buranın adını Sefure Boydak adını koymaya uygun gördüler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Kur`an okunmasının ardından kültür merkezini eğitime kazandırdıkları için Hacı Boydak’a, Kılıçaslan Eğitim Kurumları adına GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş teşekkür plaketi verdi. Şükrü Boydak’a, Kılıçaslan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Kıranartlıoğlu, kültür merkezinin yapımında emeği geçenlere ise Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca teşekkür plaketlerini takdim etti.


Konuşmaların ve duanın ardından kültür merkezinin açılışı yapıldı. Açılışı kurdelesini Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, amcası Hacı Mustafa Boydak, Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal birlikte kesti.